Glutenfri avocado-brownie

Veganske marengs påskeæg

Påsken er lige om hjørnet og det betyder, at der skal “påske-snolder” på bordet! 😀 Denne gang har jeg lavet marengs påske-spejleæg! De er selvfølgelig helt uden animalske produkter, så ingen æg. 🙂
De er lavet af aquafaba. Nu tænker du måske “aqua..hvad for noget”. Men det er simpelthen det vand der er i kikærternes dåse, eller det vand der er tilovers når du har kogt kikærter. Det er et super godt alternativ til æggehvider, fordi det kan piskes stift og bruges til f.eks. disse påske-marengs. 🙂

Opskriften giver ca. 10-12 “spejleæg”

Ingredienser:
1 ds. kikærter (du skal kun bruge vandet fra dåsen) svarende til ca. 160 g kikærtevand.
55 g sukker*
¼ tsk. citronsyre**
1 tsk. gurkemeje eller naturlig gul frugtfarve (Kun den del der skal være æggeblommer)

*Jeg bruger almindeligt sukker, da det giver en holdbar form.
** Meget nødvendig for at holde en fin form.

Fremgangsmåde:
Læs opskriften igennem først, så du ved hvad du skal gøre inden start.

“Det er ikke så svært, når man først får det lært”
Men det kræver lidt koncentration, og du skal være lidt hurtig ved fordelingen af “æggemassen”, eftersom, at den ikke må falde sammen. Så gør alt klar inden du går i gang.
Alt fra en bageplade med bagepapir, frugtfarve og til skeer.

Klar, parat, start:
Ovnen tændes på 100 grader.
I en gryde kommes kikærtevandet og koges ind til ca. halvdelen af startmængden. (Fra ca. 160 g til ca. 70-80 g.) Når det er kogt ind til halvdelen, køles det helt af.

I en tør og ren røreskål (meget gerne tørret af med eddike), kommes det kolde kikærtevand og citronsyre, og røremaskinen / håndmikseren startes. Efter 3 minutter kommes 1-2 teske sukker i ad gangen. Pisk ca. 1 minut før du tilsætter 1-2 teskeer sukker igen. Sådan fortsætter du indtil sukkeret er pisket sammen med kikærtevandet.
Det skal piskes i ca. 13-15 minutter, da “æggemassen” ellers vil falde sammen.
Hellere piske lidt længere tid, end for lidt.

Nu skal du være lidt hurtig, og det næste må ikke tage ret lang tid:
Fordel ⅓ af æggemassen på bagepapirbeklædt bageplader, med en spiseske. Ca. 1-2 spiseskefulde “æggemasse” fordeles. Det skal være æggehviden i vores spejleæg. Start maskinen igen, imens der piskes gurkemeje eller gul frugtfarve i resten af “æggemassen”. Pisk ca. 30-60 sek. Fordel nu den gule “æggemasse” oven på de hvide “æggehvider”. (Således at det ligner et spejleæg)

Bages i ca. 1,5 times tid. Når tiden er gået slukkes ovnen. Lad dem få det sidste varme. Når de er kølet helt af, tages de ud af ovnen. Ikke før!
Spejleæggene er nu klar til at blive serveret.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med.

Opskriften er udarbejdet ud fra inspiration fra Plantepusherne’s “Den marengske grundlov”.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri avocado-brownie