Veganske boller med juice-pulp.

Nutella – sund og helt uden sukker

Nutella er et chokoladepålæg med hasselnødder, som blev opfundet i 1946 og markedsført under navnet Nutella i 1960’erne.
Smørepålægget kommer fra Italien, og det er meget anvendt i hele Europa.
Nutella er sågar mere populær end peanutbutter.
Nutella serveres ofte på brød eller i crepes / pandekager.
Jeg er virkelig en stor chokoladegris, eller skal jeg sige “nutellagris”.
Dog er købenutella fyldt med mælk, og derudover ikke særlig sund.
Derfor laver jeg tit nutella fra bunden af, og bruger forskellige versioner. Disse versioner har jeg valgt at dele med jer!
Den version der er på billedet er “dadel-orange”-udgaven. Prøv de forskellige, de er virkelig gode og passer til forskellige måltider, pga. smagene.

Ingredienser:

Grundopskrift:
2 modne avocadoer
2 spsk. sukrin gold / sirup
3 spsk. kakaopulver
Evt. 2 spsk. sojafløde

Pift grundopskriften op med en af følgende versioner:

Dadel-appelsin:
3 dadler, friske uden sten
1/4 dl appelsinskal

Lime:
Saften fra en 1/2 lime + skal

Chili:
Tilsæt 1/2-1 tsk. cayennepeber.

Banan:
Udskift den ene avocado med en moden banan

Hasselnød:
1/2 dl. hasselnøddemel*

*Evt. rist hasselnødderne før du blender dem til mel. Ristningen gør smagen af nødder mere kraftig.

Fremgangsmåde:

Grundopskrift:
Kom det hele i en foodprocessor / minihakker og blend indtil ensartet konsistens. Smag til med sukrin gold / sirup.

Øvrige:
Pift din grundopskrift op med de forskellige versioner.
Rør de forskellige ingredienser i og smag til.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske boller med juice-pulp.