Nutella – sund og helt uden sukker
Smørepålægget kommer fra Italien, og det er meget anvendt i hele Europa.
Nutella er sågar mere populær end peanutbutter.
Nutella serveres ofte på brød eller i crepes / pandekager.
Jeg er virkelig en stor chokoladegris, eller skal jeg sige “nutellagris”.
Dog er købenutella fyldt med mælk, og derudover ikke særlig sund.
Derfor laver jeg tit nutella fra bunden af, og bruger forskellige versioner. Disse versioner har jeg valgt at dele med jer!
Den version der er på billedet er “dadel-orange”-udgaven. Prøv de forskellige, de er virkelig gode og passer til forskellige måltider, pga. smagene.
Ingredienser:
Grundopskrift:
2 modne avocadoer
2 spsk. sukrin gold / sirup
3 spsk. kakaopulver
Evt. 2 spsk. sojafløde
Pift grundopskriften op med en af følgende versioner:
Dadel-appelsin:
3 dadler, friske uden sten
1/4 dl appelsinskal
Lime:
Saften fra en 1/2 lime + skal
Chili:
Tilsæt 1/2-1 tsk. cayennepeber.
Banan:
Udskift den ene avocado med en moden banan
Hasselnød:
1/2 dl. hasselnøddemel*
*Evt. rist hasselnødderne før du blender dem til mel. Ristningen gør smagen af nødder mere kraftig.
Fremgangsmåde:
Grundopskrift:
Kom det hele i en foodprocessor / minihakker og blend indtil ensartet konsistens. Smag til med sukrin gold / sirup.
Øvrige:
Pift din grundopskrift op med de forskellige versioner.
Rør de forskellige ingredienser i og smag til.
Velbekomme – og tak, fordi du læser med!
Ingen kommentarer endnu