Spaghetti med hurtig "kødsauce"

Fredsfisk – veganske fiskefileter

Flere spørger om pålægsforslag, når det skal være vegansk og glutenfrit.
Jeg har lavet forskellige pålægstyper, men denne her er helt fantastisk. “Fiskefileter” helt uden fisk. Denne portion svarer til ca. 2-3 personer.
De er perfekte til frokostbordet – og især til påske og jul. Men pas på, resten af familien vil uden tvivl også elske disse 😉 De er vanedannende.

Ingredienser:

“(FREDS)FISKEN”:
350 g pastinakker*

*Ønsker du, at resultatet skal være meget som den “ægte varer”, så gå efter dem som er brede i toppen, da de ligner “rødspætter” i formen. De små smager nu ligeså godt!
Du kan bruge auberginer eller knoldselleri også. Men Pastinakker får den helt rette konsistens.

DEJEN:
2 tsk. salt
2 tsk. paprika, røget
2,5-3 dl mel*
1 fed hvidløg
2 dl vand
1 tsk. karry
Peber
Evt. 1/2 tsk. spidskommen

*Brug gerne boghvede og/eller havremel . Jeg brugte 50/50 og resultatet blev rigtig godt.

PANERING:
Rasp*

* Glutenfri rasp fås i Rema (der hvor det er billigst), Meny, Føtex og andre store fødevarerbutikker.
Er dette helt umuligt at skaffe, så kan du panerer dem ved at vende dem i havremel, havregryn eller cornflakes som er knust.

Fremgangsmåde:

Skræl pastinakkerne og stør dem i skiver (Ca. 0,5-0,7 cm tykke).
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.

Nu laves dejen. Bland alle ingredienserne sammen. Dejen skal være godt tyk, og skal kunne hænge fast på “fisken”. Stil på køl indtil pastinakkerne er klar.
Når pastinakkerne er bagte – og afkølet – vender du dem i dejen og herefter i raspen.
Du skal nu stege “fredsfiskefileterne” på en varm pande.
Eller bages i ovnen i 200 grader.

Serveringsforslag:
– Serveres ligesom på billedet med ovnbagte moste rosmarinkartofler, hjemmelavet remoulade, lidt citron og f.eks. friske ærter.
– Ellers smager “fredsfisken” rigtig lækkert på en skive rugbrød med remoulade. (især til julefrokoster/påskefrokoster)
– Eller i en lækker sandwich med masser af grøntsager i.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti med hurtig "kødsauce"