Cinnamon-chocolate bread

Svamperisotto (budgetvenlig)

Risotto – vi kender vist alle ordet. Den ialienske ret, som består af sauterede ris som koges ind i vand og hvidvin. Der findes rigtig mange udgaver med forskellige grøntsager, svampe, oste og ris.
Normalt laves risotto på risottoris, oftest aborio-ris. Disse ris kan nemt koste 40-50 kroner for en pose. Jeg har valgt at lave en budgetvenlig udgave, da mange af mine læsere efterspørger nogle budgetvenlige opskrifter. Derfor deler jeg denne opskrift med jer, på en lækker omgang BILLIG risotto til 3-4 personer.

Ingredienser:
400 g ris*
1 liter kogende vand
1-2 grøntsagsboillonterninger
1 spsk. kokosolie
1-2 dl hvidvin (kan undlades)
250 g svampe, f.eks. champignoner
1-2 løg
100 g ost. revet**
Salt
Peber
Evt. krydderurter, friske

*Jeg brugte parboiled ris. Du kan sagtens bruge almindelige eller brune ris. Husk på, at brune ris skal koge længere tid (kog evt. dem 20 min før du starter med at lave risottoen) end almindelige.

**Her plejer jeg at skifte imellem to forskellige varianter. Violife Mozarella og Violife parmesan.

Fremgangsmåde:
Skær svampene i skiver og hak løgene fint.
I en sautergryde tilsættes olie, svampe og løg. Lad dem sautere i 4-5 minutter.

Du skal i opskriften dele 1 liter vand ud således at risene kan nå at suge vandet. Derfor vil der være 3 tidspunkter hvor du tilsætter væske.

Hæld ris, boullionterninger og 4 dl vand (1. gang) i og lad det koge under omrøring.
Når væsken er ved at være kogt væk tilsættes yderligere 3 dl vand (2. gang).
Når dette er kogt væk tilsættes der nu det sidste vand (3. gang).
Hvis du ønsker at bruge hvidvin i opskriften tilsættes den lidt efter lidt, her til sidst (3. gang).

Til aller sidst når væsken er kogt væk, tilsættes revet ost og røres godt ind i risottoen så det smelter.

Serveres og pyntes med friske krydderurter.
Spises straks.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cinnamon-chocolate bread