Glutenfrie og veganske mælkesnitter :)
Derfor har jeg prøvet at lave forskellige udgaver og er endelig kommet frem til denne super lækre udgave, som både er vegansk og glutenfri!
KAGEN:
1 banan, moden*
4 dl mel, glutenfri
30 g kakao
2 tsk. bagepulver, glutenfri
No-Egg-æggeerstatning (3 spsk. No-egg og 6 spsk. vand)**
1 tsk. vaniljepulver, eller vanilje ekstrakt
1 dl Rismælk***
1 dl sukrin / sukker / sirup
1 dl vand
* Hvis du ikke har banan, kan æblemos også bruges 🙂
** Hvis du ikke har No-Egg-æggeerstatning, kan du bruge f.eks.
Hørfrøslim – 3 spsk. hørfrø koges i et par minutter med med 8 spsk. vand. Lad det køle helt af i køleskabet og blive helt slimet og tykt. Herefter sigtes hørfrøene fra. Brug slimet som erstatning til No-egg.
*** Eller anden plantemælk, f.eks. hjemmelavet.
CREMEN:
1 dl sojafløde, (piskeflødeudgaven)
1,5-2,5 spsk. agar agar*
Kogende vand
2 tsk. citronsaft
4-5 spsk. sirup**
*Agar agar, er et vegansk alternativ til husblas. Det fås i forskellige helsekostbutikker og f.eks. Matas.dk
Der er kæmpe forskel på hvilken Agar agar man køber… Derfor prøv dig lidt frem. Nogle skal der kun 1,5 spsk. i andre 2,5 spsk.
** Evt. lidt mere, hvis du ønsker den mere sød 🙂
Fremgangsmåde:
KAGEN:
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Mos bananen, og bland det med 3 spsk. No-egg-æggeerstatning og 6 spsk. vand.
Rør nu de andre ingredienser i. Jeg bruger en røremaskine, men vil anbefale, at du bruger en håndmikser hvis du ikke har en røremaskine.
Fordel dejen i et bagepapirbeklædt kvadratisk ildfastfad / kageform. (Jeg brugte et kvadratisk ildfast fad fra Eva Solo som er 20×20 cm. så gå ca. efter den størrelse.)
Bag kagen i ovnen i ca. 15-17 minutter.
Tag nu kagen ud af ovnen og lad den køle helt af.
CREMEN:
Imens kagen køler af laves cremen.
Du starter med at piske sojafløden til flødeskum. Lad den nu stå og hvile imens resten laves.
I en kasserolle tilsættes citron citronsaft, agar agar (lidt ad gangen), og ½ dl vand (lidt ad gangen). Start med, at tilsætte 1 spsk. Agar agar, rør godt, 1 spsk. mere osv. (Det er åbenbart forskelligt, hvilket agar-agar pulver eller komfur der bruges). (Det er vigtigt, at du holder øje med det, og du lader det køle ret meget af inden det skal i flødeskummen.)
Agar agar pulveret skal smelte/opløses. Lad det stå et par minutter og køle af.
Agar agar stivner ved omkring 50 grader.
Hæld det forsigtigt i flødeskummen imens du pisker videre med røremaskinen/elmikseren. Når det er pisket godt og grundigt sammen med flødeskummen, piskes siruppen i.
Pisk i yderligere et par minutter.
Stil flødeskummen i køleskabet i ca. 4-5 minutter, imens skærer du kagen.
Del kage dejen i 6 stykker – og hvert stykke halveres, således at du har en “overdel” og “underdel”, ligesom du kender fra Kinder Mælkesnitte.
Fordel cremen på de 6 underdele, og læg overdelen ovenpå. Stil nu i køleskabet, gerne i 1-2 timers tid eller længere til, at cremen er blevet fast og til en lækker mousse.
Mælkesnitterne er nu klar til at blive serveret.
Fryseegnet?
– Selve kagebunden kan sagtens fryses, men cremen ville jeg undgå at fryse.
Har dog ikke selv prøvet, men tænker at det vil skille når det tør op. 🙂
Velbekomme – og tak, fordi du læser med!
Jeg plejer at bruge en blanding af f.eks. ris- og boghvede til sådan noget. Men har du en yndlings bagemix, kan du også bruge den.