Veganske frikadeller

Vegansk og glutenfri TWIX!

Twix er en chokoladebar. Den består af en let sprød kage i midten toppet med karamel og overtrukket med chokolade. Den første Twix-bar blev produceret i England i 1967 og blev senere introduceret i USA i 1979.
I det meste af Europa, samt Australien blev den markedsført under navnet Raider, men skiftede i 1991 (2000 for Danmark, Finland og Norge) navn til Twix for at matche den internationale branding.
Navnet “Twix” er et spil på det engelske twigs, der betyder grene eller kviste.
Jeg har lavet en twixkage – i to forskellige versioner. Begge smager dejligt!
Prøv dem 😉

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Almindelig twix:
I en røreskål kommes plantemargarine, sirup, salt og lidt efter lidt melet. Rør massen godt rundt imens. Gerne på en røremaskine.
Stil den i køleskabet og lad den køle i ca. 30-60 min.

Fordel den kolde dej i en smurt form, prik huller i dejen med en gaffel. (Har du tærtekugler så fordel dem ovenpå dejen, ellers kan tørrede bønner også bruges, og gøre at dejen bliver sprød. Du kan også bage uden bønner / tærtekugler. )

Bages i ca. 18-20 minutter ved 180 grader, varmluft. Skal være gyldenbrun.

Twix med banan:
Samme måde som ovenstående, bare tilsæt moset banan før melet.
Stilles også på køl, i ca. 30-60 min.

Fordel den kolde dej i en smurt form, prik huller i dejen med en gaffel. (Har du tærtekugler så fordel dem ovenpå dejen, ellers kan tørrede bønner også bruges, og gøre at dejen bliver sprød. Du kan også bage uden bønner / tærtekugler. )

Bages i ca. 18-20 minutter ved 180 grader, varmluft. Skal være gyldenbrun.

Imens dejen bages, begynd da på karamellen.

Karamel:
I en gryde kommes alle ingredienserne. Tænd for medium blus. Lad det koge op, imens du rører rundt med jævne mellemrum. Det skal småkoge i ca. 35-40 minutter. Så HUSK at rør rundt, så det ikke brænder på eller koger over.
Efter et stykke tid begynder det at tykne og på et tidspunkt er det rigtig “flødekaramel”.
Det er der vi skal hen (se videoklip). Sluk for komfuret, og lad det køle lidt i ca. 5-10 min.

Når bunden er bagt og afkølet fordeles den let afkølede karamellen ovenpå.

Stil kagen på køl, gerne i 1-2 timer, så karamellen bliver helt fast.
Når den er fast fordeles smeltet chokolade ovenpå, og stilles på køl igen. Chokoladen skal være helt stiv.

Skæres ud i passende stykker.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske frikadeller