Rabarber-proteinboller

Læskende ice tea

Grøn te er sundt og fyldt med antioxidanter.
Når man skal vælge en god grønt te er det en god idé at vælge en økologisk, idet konventionelle kinesiske og indiske teer kan indeholde rester af sprøjtegifte. Det gør de økologiske teer ikke, og der findes mange gode smagsvarianter.
Når man skal tilberede grøn te, er det vigtigt at man ikke bruger kogende vand. Vandet må maximalt være 80 grader varmt, så bevarer du flest af de gode antioxidanter og dermed gavnlige egenskaber.
Grøn te kan drikkes varm som den er, med lidt ingefær i eller laves til lækker ice tea.
Jeg laver altid læskende ice tea her om sommeren. Det er nemt, kølende og smager himmelsk.
Opskrifterne findes nedenfor.

Ingredienser:

ICE TEA, CITRON: 
3-4 breve grøn te
1 liter kogende vand
1 citron
2-4 spsk. sukrin / sukker

ICE TEA, FERSKEN: 
3-4 breve grøn te
1 liter kogende vand
½ citron i skiver
2-4 spsk. sukrin / sukker
3 ferskner

ICE TEA, NEKTARIN/ÆBLER/BLÅBÆR: 
3-4 breve grøn te
1 liter kogende vand
½ citron i skiver
2-4 spsk. sukrin / sukker
2 nektariner
2 æbler
En håndfuld blåbær

ICE TEA, JORDBÆR: 
3-4 breve grøn te
1 liter kogende vand
½ citron i skiver
2-4 spsk. sukrin / sukker
5-10 jordbær

ICE TEA, HINDBÆR/BLÅBÆR:
3-4 breve grøn te
1 liter kogende vand
½ citron i skiver
2-4 spsk. sukrin / sukker
10-15 hindbær
En håndfuld blåbær

Fremgangsmåde:

ALLE:
Kog én liter vand og lad det køle i ca. 5 minutter, til at det er omkring 80 grader varmt.
Hæld vandet i en kande (karaffel, termokande eller f.eks. en skål der kan tåle varmen).
Tilsæt 3-4 breve grøn te og sødemiddel, og lad det trække i ca. 1-2 timer på køl.

Nu gælder det smagsvariationerne. Følg derfor de forskellige underpunkter alt efter hvilken smagsvariant du ønsker.

ICE TEA, CITRON:
Skær halvdelen af citronen i skiver, pres den anden halvdel og tilsæt det den kolde te. Lad det gerne trække natten over.

ICE TEA, FERSKEN:
Skær ferksenerne og den halve citron i skiver. Tilsæt det i den kolde te. Lad det gerne trække natten over.

ICE TEA, NEKTARIN/ÆBLER/BLÅBÆR:
Skær nektarinerne, æblerne, den halve citron i skiver og tilsæt det og blåbærene i den kolde te. Lad det gerne trække natten over.

ICE TEA, JORDBÆR:
Skær jordbærrene og den halve citron i skiver og tilsæt dem i den kolde te. Lad det gerne trække natten over.

ICE TEA, HINDBÆR/BLÅBÆR:
Put enten bærrene i hele, eller skær dem over. (Mos evt. nogle af dem)
Tilsæt dem i den kolde te, og lad det gerne trække natten over.

Smag til med sødemiddel og citron.
Serveres iskoldt og gerne med isterninger til.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarber-proteinboller