Rabarbersaft
Opskriften giver ca. 1-1,5 liter koncentrat.
500-700 g rababer* (renset vægt)
3 æbler
1 økologisk citron + skal
1,8 liter vand
2 vaniljestænger
Evt. Sukrin/stevia, hvis du ønsker den sødere
1 tsk. nonoxal (vigtig ingrediens, da det neutraliserer syren fra rabarberne)
Atamon til flaskerne
*Valg af rabarber:
Som du kan se på billederne, er farven på saften meget forskellig. Det øverste billede var rabarberne meget røde, og det nederste var de meget lyserøde/grønne i det. Der er kæmpe forskel, gå efter de meget røde, hvis du gerne vil have den helt røde farve.
Rens rabarberne, og skær dem og æblerne i mindre stykker.
Pres citronen, og riv skallen på et fint rivejern.
Del vaniljestængerne, og skrab vaniljen ud.
Put alle ingredienserne i gryden (også vaniljestængerne), og lad det hele koge i ca. 15 min.
Rabarberne skal være møre.
Det hældes nu igennem en sigte eller en “saftpose”.
Gem kompotten til f.eks. trifli eller morgenmadskompot/topping.
Saften hældes tilbage i gryden.
Tilsæt nonoxal, og lad det koge i små 10 minutters tid. Imens klargøres patentflaskerne ved at skylle dem i atamon. Hæld saften igennem en tragt og ned i flaskerne.
Stil det nu på køl, og lad det køle helt af.
Efter et par timer i køleskabet er saften klar til at blive serveret.
Man kan drikke den, som den er, eller fortynde den (1:3), således at mængden af saft holder i længere tid.
Velbekomme – og tak fordi du læser med!
Sociale Medier:
Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Vil meget gerne følge med I jeres madlavning, så brug endelig hashtagget så jeg kan se når I bruger mine opskrifter. Glæder mig til at følge jer.
Følg mig her Instagram, Facebook eller Twitter.
Ingen kommentarer endnu