Glutenfri apple crumble

Veganske og glutenfrie romkugler – uden kagerester

Disse romkugler er lavet helt uden kagerester. Herhjemme bliver det meste kage spist op, når det først bliver bagt – eller bragt indenfor hjemmet … Kageglad? Ja, det indrømmer jeg gerne.

Bageren laver normalt romkugler af alt fra flødeskumskager til hvedeholdigt bagværk. Når jeg ikke spiser og tåler gluten eller laktose, ja så får jeg det superdårligt når man indtager f.eks. en traditionel bager-romkugle. MEN NU kan jeg endelig spise disse glutenfrie og veganske romkugler.

Jeg har eksperimenterede med disse glutenfrie og veganske romkugler, som jeg glædeligt vil dele dem med jer, så både glutenallergikere, laktoseallergikere, mælkeallergikere og generelt bare jer kageglade kan lave dem derhjemme.

Opskriften giver 12 store eller ca. 24 små romkugler.

Ingredienser:
170 g dadler, uden sten (ca. 14 store juicy dadler)
1 ds. / 240 g drænede bønner (f.eks. sorte bønner eller kikærter)
2 spsk. romessens
30 g kakaopulver
140 g havregryn, glutenfri
40 g nødder (f.eks. finthakkede mandler eller hasselnødder)
2 spsk. marmelade (f.eks. jordbær-rabarber. Kan sagtens undlades, men giver god sødme)

Øvrige:
Toppings til at rulle i, kan f.eks. være hakkede mandler, fintrevet chokoladestykker, kokosmel, tivolikrymmel (Dr. Oetker Partymix) eller frysetørrede bær. Kun fantasien, som sætter grænser.

Fremgangsmåde:

I en foodprocesser kommes dadler, bønner, romessens og kakaopulver.
Blend i et par minutter indtil du har en ensartede konsistens.

Tilsæt havregryn, nødder og marmelade og blend i endnu et par minutter.
Hvis du gerne vil have lidt bid i, kan du røre nødderne i bagefter.

Stil massen på køl i ca. 30 minutter.

Tril romkuglerne i den ønskede størrelse – og rul dem derefter i den valgte topping.
Opbevares i en lufttæt boks i op til ca. 4 dage.

Velbekomme, og tak, fordi du læser med!

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri apple crumble