Vegansk og glutenfri æblekage

Edamamechips

Edamamebønnen er en soyabønne. Den anvendes ofte i japanske, kinesiske og hawaiianske retter. Bælgene koges eller dampes og serveres med salt.Edamame er fyldt med protein, kostfibre, calcium og A-vitamin.

Opskriften giver en tallerkenfuld med knasende chips.

Ingredienser:
200-300 g edamamebønner, frosne*
1 spsk. kokosolie / olivenolie
1/2 lime, saft og skal**
Salt
Evt. cayennepeber

*Meget gerne dem som er pillet i forvejen, ellers skal du først pille dem alle. 😉
** Brug f.eks. den anden halvdel af skallen til at drysse udover de færdigbagte chips.

Fremgangsmåde:
I en sigte under varmt rindende vand skylles edamamebønnerne.
Du kan også lade dem tø op f.eks. natten over / imens du er på arbejde.
I en skål kommes edamamebønner, olie, evt. krydderier (cayennepeber) og saft/skal fra limen.
På et bagepapir fordeles edamamebønnerne, så de ligger adskilt.
I en opvarmet ovn (ca. 190-200 grader) bages edamamebønnerne i ca. 40-50 minutter, alt efter ovn.
Men de skal være gyldne og sprøde. (De bliver sprødere når de bliver afkølet)
Når de tages ud af ovnen drysses de med salt.Spis løs, de er vanedannende.

Serveringsforslag:
– Spises som chips / snacks.
– Spises som “knas” i salat.Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

12 kommentarer

  • Sophieschoicest

    Hej Gitte. Ja, glutenintolerense er noget dumt noget.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophieschoicest

    Hej Gitte. Ja, glutenintolerense er noget dumt noget.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophieschoicest

    Hej Gitte. Ja, glutenintolerense er noget dumt noget.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophieschoicest

    Hej Gitte. Ja, glutenintolerense er noget dumt noget.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • gitte

    kære sophie for SKISEN, hvor ser dine opskrifter lækre ud! min datter har glutenintolerens – jeg var helt kørt fast – for 1 time siden – før jeg så din blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • gitte

    kære sophie for SKISEN, hvor ser dine opskrifter lækre ud! min datter har glutenintolerens – jeg var helt kørt fast – for 1 time siden – før jeg så din blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • gitte

    kære sophie for SKISEN, hvor ser dine opskrifter lækre ud! min datter har glutenintolerens – jeg var helt kørt fast – for 1 time siden – før jeg så din blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • gitte

    kære sophie for SKISEN, hvor ser dine opskrifter lækre ud! min datter har glutenintolerens – jeg var helt kørt fast – for 1 time siden – før jeg så din blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ggitte

    kære sophie for SKISEN, hvor ser dine opskrifter lækre ud! min datter har glutenintolerens – jeg var helt kørt fast – for 1 time siden – før jeg så din blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ggitte

    kære sophie for SKISEN, hvor ser dine opskrifter lækre ud! min datter har glutenintolerens – jeg var helt kørt fast – for 1 time siden – før jeg så din blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ggitte

    kære sophie for SKISEN, hvor ser dine opskrifter lækre ud! min datter har glutenintolerens – jeg var helt kørt fast – for 1 time siden – før jeg så din blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ggitte

    kære sophie for SKISEN, hvor ser dine opskrifter lækre ud! min datter har glutenintolerens – jeg var helt kørt fast – for 1 time siden – før jeg så din blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk og glutenfri æblekage