Edamamechips
Opskriften giver en tallerkenfuld med knasende chips.
200-300 g edamamebønner, frosne*
1 spsk. kokosolie / olivenolie
1/2 lime, saft og skal**
Salt
Evt. cayennepeber
*Meget gerne dem som er pillet i forvejen, ellers skal du først pille dem alle. 😉
** Brug f.eks. den anden halvdel af skallen til at drysse udover de færdigbagte chips.
Fremgangsmåde:
I en sigte under varmt rindende vand skylles edamamebønnerne.
Du kan også lade dem tø op f.eks. natten over / imens du er på arbejde.
I en skål kommes edamamebønner, olie, evt. krydderier (cayennepeber) og saft/skal fra limen.
På et bagepapir fordeles edamamebønnerne, så de ligger adskilt.
I en opvarmet ovn (ca. 190-200 grader) bages edamamebønnerne i ca. 40-50 minutter, alt efter ovn.
Men de skal være gyldne og sprøde. (De bliver sprødere når de bliver afkølet)
Når de tages ud af ovnen drysses de med salt.Spis løs, de er vanedannende.
Serveringsforslag:
– Spises som chips / snacks.
– Spises som “knas” i salat.Velbekomme – og tak, fordi du læser med!
Hej Gitte. Ja, glutenintolerense er noget dumt noget.