Råsyltede rødløg

Æblegrød – helt uden sukker!

Æblegrød, er en gammel spise som normalt består af udkogte æbler og sukker. Æblegrød spises ofte som den er eller som æblekage med makriner og flødeskum.
Jeg har lavet et sukkerfri udgave som kan bruges til både morgenmad, dessert og som erstatning til æg i bagværk.
Opskriften giver ca. 4-5 portioner, afhænger selvfølgelig af hvilken måde den spises på.

Ingredienser:
1 kg æbler i tern
50 g sukrin / sukker
1-2 tsk. vaniljepulver
2 dl vand

Fremgangsmåde:
Æblerne skrælles og skæres i tern. Ternene puttes sammen med vand i en gryde. Lad dem koge i ca. 10-15 minutter. Tilsæt nu vanilje og sukrin og rør rundt. Lad det koge videre indtil at det har en rigtig grødkonsistens.
Hvis du ønsker en puréerede konsistens så blend den eller er den klar til at spises som den er, eller køles af inden da.

Serveringstips:
Serveres som Æble-chiagrød.
Serveres med sojaflødeskum og müsli på toppen.
Serveres med frisk frugt og nødder på toppen.
Serveres som gammeldaws æblegrød med markroner og flødeskum.
Bruges som erstatning til æg i bagværk. (Ca. 1 dl pr. æg)

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Råsyltede rødløg