Chokoladekage med vidunderlig hindbærskum
Når det gælder desserter og kager, synes jeg, at hindbær er en god kontrast til f.eks. en tung og fyldig chokoladekage. Disse to kontraster giver en skøn smagsoplevelse.
Denne smagsoplevelse deler jeg i form af en opskrift på en lækker chokoladekage med hindbærskum. Opskriften finder I nedenfor:
CHOKOLADEKAGE:
150 g boghvedemel
1 banan
50 g kakaopulver*
2 tsk. bagepulver, glutenfri
150 g sukrin eller sukker
1 tsk. vaniljepulver**
100 g hakkede nødder***
2 dl plantemælk
100 g kokosolie eller plantesmør
100 g mørk chokolade, hakket
* Urtekram har noget fedtfattigt kakaopulver. Dette er godt hvis man ønsker en mere fedtfattig udgave. Ellers kan alm. kakaopulver bruges.
** Eller 2 tsk. vaniljesukker.
*** Jeg synes, at valnødder er virkelig lækre til chokoladekagen. Mandler eller cashewnødder er også en mulighed.
HINDBÆRSKUM:
Denne skum kan også laves med andre bær. Det kunne f.eks. være jordbær, brombær, aroniabær, stikkelsbær, solbær eller blåbær.
400 g hindbær, frost
1 dl sukrin eller sukker
3 spsk. vand
½ tsk. vaniljepulver
3 tsk. agar-agar-pulver*
1 tsk. citronskal, fint revet
(evt. lidt citronsaft)
250 ml. sojapiskefløde**
50 g friske hindbær
* Agar-agar er en erstatning til husblas. Der er meget stor forskel på agar-agar pulveret. Jeg bruger det fra NaturDrogeriet, og der bruger jeg 3 tsk.
** Det skal være den der kan piskes til flødeskum. Det kan være alm. eller kokosudgaven.
PYNT:
Friske hindbær
Friske blåbær
Mynte
Fremgangsmåde:
CHOKOLADEKAGE:
Varm ovnen op til 190 grader.
Mel, kakaopulver, bagepulver, sukrin og vaniljepulver blandes sammen i en skål.
Mos bananen, og tilsæt den i melblandingen.
Varm plantemælken og kokosolie/plantesmør op i en gryde. Smørret skal være smeltet.
Rør nu dette i melblandingen.
Tilsæt hakkede nødder og chokoladen, og rør dejen godt rundt.
Beklæd bunden af en springform (ca. Ø: 26 cm) med bagepapir. Smør kanten med smør eller kokosolie.
Fordel dejen i springformen og bag i ca. 30 minutter.
Lad den køle, når den er færdigbagt.
De frosne bær, sukker og vand puttes i en gryde og bringes langsomt i kog under omrøring.
Tilsæt vaniljepulver, citronskal (evt. citronsaft) og agar agar-pulveret. Rør rundt, og sluk for blusset.
Lad det stå og køle af, imens sojapiskefløden piskes til flødeskum. Pisk i min. 7 min, og efter de 7 minutter tilsættes lidt af gangen en spsk. hindbær-“marmelade” .
Pisk i ca. 10 minutter i alt. Til sidst røres de friske hindbær i moussen.
På den afkølede chokoladekage fordeles lidt friske hindbær. Ovenpå fordeles hindbærskummet.
Pynt med friske bær.
Stil kagen på køl i min. 3 timer, gerne længere tid.
Tak, fordi du læser med! 🙂
Sociale Medier:
Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Vil meget gerne følge med I jeres madlavning, så brug endelig hashtagget så jeg kan se når I bruger mine opskrifter. Glæder mig til at følge jer.
Følg mig her Instagram, Facebook eller Twitter.
Det kan du sagtens – men jeg synes personligt selv, at boghvede er nemmere at bage denne kage med, fordi den er så “let” og andre meltyper som også er glutenfrie kan være lidt sværere at gøre “let og luftig” i dejen. Ellers prøv med havremel, rismel eller anden glutenfri let mel. Måske en blanding fra Urtekram. Finax synes jeg godt kan gøre bagværket meget tungt og tørt.