Kokospandekager

Jordbær-kokos is

Rigtig mange vil som det første sige “Jordbær er et bær”, men det er rent faktisk en nød.
Jordbær indeholder rigtig mange gode næringsholdige egenskaber, heriblandt C-vitamin, A-vitamin, calcium, folat og kostfibre. Derudover består jordbær af 90 % vand og har derfor et lavt energiindhold. Jordbær anvendes i rigtig mange retter, oftest i desserter, kager, salater, is, smoothie, marmelade eller friske med fløde og sukker.

Jeg har lavet – efter min egen mening – nogle lækre og cremede ispinde med kokosmælk og jordbærssirup. Lyder det ikke bare lækkert?
Opskriften finder I nedenfor.
Lav dem gerne dagen før eller min. 4-5 timer før servering.

Ingredienser:

JORDBÆRSIRUP:
500 g jordbær, friske
3 spsk. hindbær-balsamico-eddike*
½ dl mørk sirup

*Jeg brugte: Nicolas Vahé-hindbær-vinaigrette.

KOKOSIS:
½ dl mørk sirup*
1 ds. stor kokosmælk, fuldfed
1 spsk. vanilje-ekstrakt
1 knivspids salt

*evt. lidt mere, men smag til hvad du foretrækker.

ØVRIGT:
Ispinde-forme
Ispinde / træspyd
Frysepose

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Rens, og halver jorbærrene. Kom dem i en bradepande / et ildfast fad, og fordel hindbær-eddiken henover. Rør forsigtigt rundt, og bag jordbærrene i ca. 20 minutter.
Lad nu jordbærrene afkøle i min. 10 minutter.
Blend de kolde jordbær (også eddiken, hvis der er noget tilbage) med ½ dl mørk sirup.
De skal ikke blendes helt til pure; der må gerne være lidt jordbærstykker i “jordbærsiruppen”.

I en anden skål piskes kokosmælk med en ½ dl mørk sirup, vanilje-ekstrakt og lidt salt.
Smag, om der skal lidt mere sirup i, men husk, at du også får smagen fra de søde og friske jordbær, når de er frosne.

I isformene skal du – skiftevis – fordele jordbærsiruppen og kokosmassen.
Du kan sagtens røre det hele sammen, så de bliver helt lyserøde. Jeg synes dog, det er sjovere med den skiftende røde og hvide farve.

Put isformene i en frysepose (hvis formene ikke har “låg”), og frys i 30 min.
FØRST NU puttes ispindene/træspydene ned i ismassen. (Dette skal du selvfølgelig ikke gøre, hvis dine isforme har pinde og låg i et). Fryses i 4-5 timer eller natten over.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Sociale Medier:
Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Vil meget gerne følge med I jeres madlavning, så brug endelig hashtagget så jeg kan se når I bruger mine opskrifter. Glæder mig til at følge jer.
Følg mig her InstagramFacebook eller Twitter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokospandekager