Barbecue auberginer

Veganske toffifee

Toffifee, alle kender denne lækre chokolade. Dog indeholder de masser af mælk, og derfor har jeg ikke spist dem i to år. Jeg har virkelig savnet dem, men nu har jeg fundet ud af at lave dem selv!
Historien om toffifee startede tilbage i Tyskland i 1973, hvor Storck fremstillede de gode stykker chokolade, som en form for en lille energi bar til de arbejdende kvinder. Der skulle dog ikke gå længe, før efterspørgselen steg drastisk og toffifee har spillet en stor rolle for verdens slikmarked. Toffifee blev i 1990 eksporteret til en lang række nye lande og her blev den unikke sliktype også taget imod med åbne arme. Med tiden er det blevet til mere end 100 lande, hvor man kan finde de populære toffifee og tallet bliver blot ved med at vokse.
Jeg har som sagt savnet dem meget længe, og derfor vil jeg gerne dele opskrifterne med jer.
Begge opskrifter kan anbefales, men vil anbefale at man smørre chokoladeformene med chokolade, så man får en chokoladeskål hvor man kommer karamellen i, det gør det nemmere at spise, end dem jeg har taget billede af, som er uden!
Én toffifee er ikke nok – og derfor giver denne opskrift ca. 24-28 toffifee, i almindelig toffifeestørrelse! JA TAK! 😀

Ingredienser:

VERSION 1:
Brug denne karamel, hvis du vil have den meget “klistret” i konsistensen som toffifee egentligt er. 🙂

Karamelmasse:
1 karton sojafløde, (250 ml)*
60 g sirup
130 g sukker

* og ja, der kan sikkert også bruges andre fløder. Har dog kun prøvet med madlavnings- og piskefløde fra Naturli’ og Alpro.

Tilbehør:
100 g chokolade
24-28 hasselnødder
Evt. en klat hasselnøddecreme*

*Eller cashewnøddecreme, som skal være “nougat”.

VERSION 2:
Denne opskrift bliver mere flødekaramelagtig.

karamelmasse:
8 spsk. kokossukker*
2 store spsk. fast kokosolie (med top)
250 ml sojafløde**
1 spsk. vaniljeessens
1 spsk. vaniljepulver
2 spsk. peanutbutter

*Eller sukker.
** Jeg brugte madlavningsfløden, da jeg ikke have piskefløde, så begge kan bruges.

Tilbehør:
24-28 Hasselnødder (én til hver toffifee)
100 g chokolade, mørk

Fremgangsmåde:
BEGGE: Smelt ca. 60 gram ekstra chokolade, og pensl formene med smeltet chokolade, og stil på køl inden du går i gang med karamellen. Det gør dem meget nemmere at få ud af formene. Det gør dem nemmere at tage ud af formen og spise dem.

VERSION 1:
I en gryde kommes alle ingredienserne. Tænd for lav/medium blus. Lad det koge op, imens du rører rundt med jævne mellemrum. Det skal småkoge i ca. 35-40 minutter. Så HUSK at rør rundt, så det ikke brænder på eller koger over.
Efter et stykke tid begynder det at tykne og på et tidspunkt er det rigtig “flødekaramel”.
Det er der vi skal hen (se videoklip). Sluk for komfuret, og lad det køle lidt i ca. 5-10 min.

Fordel karamellen i chokoladeforme (gerne af silikone), og kom (evt. hasselnøddecreme og) en hel hasselnød i hver form. Lad karamelsaucen dække hasselnødderne. Stil på køl i ca. 40-50 minutter.

Smelt resten af chokoladen, og fordel en smule på toppen af hver chokoladeform.
Stilles på køl i 4-6 timer eller natten over. Så bliver de bedst. 😉
Opbevares i en lufttætboks i køleskabet. Kan holde i ca. 4-5 dage. (Hvis de ikke er spist inden da)

VERSION 2:
I en gryde kommes kokossukker, kokosolie og halvdelen af fløden.
Lad det koge op ved LAV temperature, imens du rører rundt konstant med et piskeris.
Tilsæt vaniljeessens og -pulver imens der piskes godt rundt i flødemassen.
Når det er kogt godt ind, og er blevet lidt mørke brunt, tilsættes resten af fløden og peanutbutter.
Pisk stadig videre indtil massen har samlet sig, og er kogt ind til en lidt fastere konsistens.
Tag gryden af varmen, og fordel karamelmassen i chokoladeforme. (Hvis du ikke har en silikone- eller plastikform,
så kan du også bruge små cupcakeforme eller aluminiumschokoladeforme.)
Kom en hel hasselnød i hver form, så den er dækket af karamel.
Stil på køl i ca. 30 minutter.

Smelt chokoladen, og fordel en smule på toppen af hver chokoladeform.
Stilles på køl i 4-6 timer, eller gerne natten over.
Opbevares i en lufttætboks i køleskabet. Kan holde i ca. 4-5 dage. (Hvis de ikke er spist inden da)

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

8 kommentarer

  • Sophieschoicest

    Velbekomme, giv endelige feedback

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophieschoicest

    Velbekomme, giv endelige feedback

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophieschoicest

    Velbekomme, giv endelige feedback

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophieschoicest

    Velbekomme, giv endelige feedback

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michael Monberg

    Min mormor havde altid dem her liggende når vi kom på besøg. Det må prøves! Tak for opskriften.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michael Monberg

    Min mormor havde altid dem her liggende når vi kom på besøg. Det må prøves! Tak for opskriften.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michael Monberg

    Min mormor havde altid dem her liggende når vi kom på besøg. Det må prøves! Tak for opskriften.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michael Monberg

    Min mormor havde altid dem her liggende når vi kom på besøg. Det må prøves! Tak for opskriften.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barbecue auberginer