Glutenfrit fletbrød

Ramsløg-grønkålspesto

Ramsløg er en 25-40 cm høj, flerårig urt med en kraftig hvidløgslugt, der findes i næringsrige skove.
Blomstringen sker i maj-juni. Hver blomst har 6 rent hvide blosterblade, som er stjerneformet udbredt.
Bladene kan anvendes som krydderi som hvidløg, kinaløg eller forårsløg og alle dele af planten kan tilberedes til salater, supper, brød og som denne lækre pesto. Ramsløg kan også bruges som konserveringsmiddel idet den har en meget stærk antibakteriel effekt.

Denne opskrift giver et stort glas pesto, og kan holde i et par uger i køleskabet, pga. den konserverende effekt ramsløg har.

Ingredienser:
30-60 g ramsløg
3 dl grønkål, hakket
2 dl olie
½ – 1 dl vand
1 tsk salt
Evt. 1-2 spsk sirup
Evt. ½ dl pinjekerner eller valnødder
Evt. ½ dl revet violife parmesanost

Fremgangsmåde:
I en minihakker eller foodprocessor kommes olie, ramsløg og halvdelen af grønkålen.
Blend rigtig godt og tilsæt resten af grønkålen og evt. lidt vand.
Kom salt, kerner og ost i og blend igen.
Smag til med evt. sirup.

Kom det i et henkogningsglas, som er renset med atamon.
Opbevar det i køleskabet.

Serveringstips:
– Pasta og pesto.
– Tapasfad med diverse tapenader, og pesto til.
Pestokartofler som disse.
Pestosnegle som disse.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrit fletbrød