Vegansk rød pastafarve

JORDSKOKKESALAT MED KEJSERHATTE OG KNAS

JORDSKOKKER! Er du en af dem, som ofte kigger på jordskokker i butikkerne, men alligevel aldrig køber, fordi du ikke helt ved hvad du skal gøre med dem? Fortvivl ikke! Denne lækre jordskokkesalat er både nem at lave og smager afsindig godt!

Jordskokken blev optaget i Massachusetts tilbage i 1603, hvor de ved Cape Cod havde været dyrket i århundrede. Kort sagt, de har mange år på bagen, og blev også hurtig populære i Europa, fordi de vaar nemme at dyrke – og sikkert fordi de også smagte godt.
Jordskokker dyrkes i jorden, og indeholder meget kalium, folat, stivelse og sukkerstoffet inullin. Innulin er et kulhurat som oplagres i knoldene, og af samme grund smager jordskokker forholdsvis sødt kontra andre knolde og jordgrøntsager.
Jeg er personligt selv helt vild med jordskokker, og synes de passer helt perfekt ind i denne salat.

Vil du gerne spise vegansk og glutenfrit, eller bare suppere med lidt grønnere retter i hverdagen, så er denne salat et godt bud på en ret, som er mættende og smager rigtig godt.
Opskriften giver salat til 2 hovedmåltider eller som tilbehør til ca. 4 personer.

Ingredienser:

300 g Jordskokker
100 g Kejserhatte
100 g Spinat
70 g hasselnødder
1 dl sukker
3 spsk. vand
1-2 tsk. salt
Olie
10-15 skovsyreblade (trekløver)
1 granatæble

Fremgangsmåde:
Skyld og rens jordskokkerne med en børste, for at fjerne de værste jordrester.
Skær jordskokkerne i tynde skiver og kom på en varm pande med olie.
Steg i ca. 8-15 min, indtil jordskokkerne er helt bløde og møre. Sæt til side.
Skær kejserhattene i mindre stykker og steg dem på en pande med olie i ca. 8-10 min.
Ligesom jordskokkerne, skal kejserhattene også være bløde.

På en ren pande på middelvarme, kommes sukker og lidt vand.
Lad det smelte og rør rundt i det løbende. Lad det blive svagt lysebrunt.
Tilsæt hasselnødder, og rør godt rundt. Blive ved med at røre i nogle minutter.
Fortvivl ej, hvis sukkeret begynder at krystalisere og sætter sig rundt om hasselnødderne, det smager stadig supergodt!
Kom de sukkerbelagte hasselnødder overpå et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.
Når hasselnødderne er kolde hakkes de med en brødkniv, da brødkniven forhindre hasselnødderne i at trille.

Del granatæblet over i to og pil begge halvdele for kerner – gerne over en skål, for også at opsamle saften.
Skyld hernæst spinatbladene.
Anret spinaten, som bund på et flad eller tallerken.
Jordskokkerne, kejserhattene og granatæblekernerne (og evt. saften) kommes nu ovenpå spinaten.
Drys med de hakkede sukker-hasselnødder og pynt til sidst med skovsyre.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med.

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk rød pastafarve