Vegansk sommer kartoffelsalat

Glutenfri pizzadej

Pizza er et italiensk brød med fyld, hvor dejen hovedsagligt består af mel, vand og gær.
Den oprindelige italienske pizza stammer fra Napoli.

Der er forskel på om man bestiller pizza i Syditalien eller Norditalien. Syditalien ser den traditionelle pizza som en tynd bund toppet med tomatsauce, mozzarella og frisk basilikum.
I Norditalien får man en halvtyk bund som er toppet med olivenolie, for at gøre den svampet.

Med denne opskrift kan du selv vælge om du vil rulle dejen ud og lave tynde pizzaer eller halvtykke toppet med olivenolie inden bagning. Dejen er perfekt til begge slags.

Opskriften giver ca. 1-2 pizzaer eller ca. 6-10 minipizzaer.

Ingredienser:
2 spsk. loppefrøsskaller
25 g gær
4,5 dl vand, lunkent
1/2-1 tsk. salt
1/2 tsk. sukker (kan undlades)
5 spsk. olie (kokos- eller olivenolie)
400 g mel*

* Jeg brugte en blanding (Ca. 1/3 af hver) havremel, majsmel og rismel. Men du kan også bruge den melvariant du ønsker. Anbefaler at bruge forskellige meltyper. F.eks. en fin og en grov. Hvis du bruger andre meltyper end havremel, kan dejen virke ret klistret, og er nemmest at fordele i en bradepande med en dejskaber/fingrene (og ekstra godt med mel)
Husk, at have lidt ekstra til når pizzadejen skal rulles ud.

Fremgangsmåde:
I en røreskål kommes smuldret gær, lunkent vand og loppefrøsskaller. Rør godt rundt og lad det stå at trække i et par minutter.
Tilsæt salt, sukker, olie og rør lidt efter lidt melet i. Ælt godt og lad dejen hæve i ca. 30-40 min.

Del dejen i to klumper, og rul pizzaerne ud. (Alt efter meltypen, kan det være svært at rulle ud, og er nemmere at presse ud i en bradepande med fingrene / en dejskraber og godt med mel, så det ikke klistre så meget).
Lad dem efterhæve i ca. 15 minutter, før de forbages ved 200 grader i ca. 15 min, alt efter hvilken størrelse pizza du laver. Laver du minipizzaer, så forbag dem i små 10 min.

Tag dem ud, og top dem med din yndlingstopping.

Bag pizzaerne i yderligere 15 min.
Hvis du bager minipizzaer så bag dem i ca. 10 min. (Alt efter ovn).

Pizzaerne er parat til at blive spist, ellers lad dem køle og tag dem med som madpakke.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk sommer kartoffelsalat