Varm kakao med et twist af appelsin

Den bedste kødfrie bolognese

… Til dato!
Denne delikate og uimodståelige veganske bolognese er lavet med blandt andet røde linser. Det betyder også, at denne opskrift er fyldt med vitaminer, mineraler, calium og proteiner.
Linser er frø, der stammer fra en dyrket sort af urten “ægte linse”, der tilhører ærteblomstfamilien. Urten har været dyrket i flere tusind år for sine linseformede frø. Der findes en stor mangfoldighed af sorter, som alle er proteinrige. Røde linser indeholder f.eks. ca. 27 g protein pr. 100 g.
Denne opskrift giver ca. 5-6 portioner lækker, smagfuld og sund vegansk bolognese.

Ingredienser:
2 løg
1 fed hvidløg
4-6 stængler bladselleri
400 g røde linser
800 g flåede tomater
1 liter vand
1 spsk. tomatpuré
1-2 spsk. sriracha chili sauce
1 spsk. røget paprika
1 tsk. løgpulver
1 tsk. tørrede timian
1 tsk. tørrede rosmarin
Salt / Peber

Topping:
Evt. Vegansk parmesan
Evt. Gærflager​​​​

Fremgangsmåde:
Løg, hvidløg og bladselleri hakkes i fine små tern.
Sammen med lidt olie kommes det i en stor gryde.
Skyld de røde linser godt, i en sigte under rindende vand.
Tilsæt linserne, vand, flåede tomater, tomatpuré, sriracha sauce og krydderier.
Lad det simre godt i ca. 20-30 minutter og rundt med jævne mellemrum.
Smag til med ekstra krydderier.

Serveringsforslag:
– Severes med pasta eller ris til. Drys f.eks. med Violife parmasan eller gærflager.
– Brug denne bolognese til at lave en delikat lasagne med.
– Gem en rest af denne sauce, og brug den som pizzasauce.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varm kakao med et twist af appelsin