Vegansk jul: Glutenfrie æbleskiver

Varm kakao med et twist af appelsin

Midt i den kolde juletid, kan det være rart med lidt at varme sig på, nemlig: Varm kakao med et twist af appelsin!
Varm “kakaomælk” er en gammel drik som serveres i de kolde vintertider, eller typisk til børnefødselsdage.
Den første varme kakaomælk så dagens lys omkring 1.400 e.Kr.
Den var meget populær i Mexico, og blev lidt efter lidt mere og mere kendt i Europa.
Drikken startede med at bruge brugt som medicin i forbindelse med mavesygdomme, men blev hurtigt anvendt som “en sød og delikat drik” på alle tider af året. Drikken findes i adskillelige varianter og i denne opskrift har jeg lavet en varm kakao med et twist af appelsin. Opskriften giver ca. 2-3 krus kakao, alt efter størrelse på kruset.

Ingredienser:
5 dl mandelmælk eller anden plantemælk
100 g chokolade, hakkede
Skallen fra en appelsin
Evt. 1-2 spsk. sukker

Topping:
Pisket flødeskum.

Fremgangsmåde:
I en kasserolle kommes plantemælk og tænd for middelvarme.
Skru ned for varmen når det er blevet varmt, og kom hakkede chokolade i.
Rør rundt i gryden indtil chokoladen er smeltet helt. Tilsæt appelsinskal og evt. sukker.

Smag til og serveres straks, og gerne med flødeskum, lidt smeltet chokolade rundt i kanten på glasset ( gerne indersiden 🙂 ) og lidt revet appelsinskal på toppen.

Velbekomme og rigtig glædelig jul.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk jul: Glutenfrie æbleskiver