Hyldeblomstsaft - med eller uden sukker.

Blåbærmuffins med hvid chokolade

Blåbær er fyldt med gode næringsstoffer, og indeholder C-vitamin, karotin, jern og magnesium.
De lille bær findes i mange forskellige plantearter, i Vaccinium-familien – nemlig over 450 underarter. Den plante der i Danmark kendes som “blåbær” er af underarten Vaccinium-myrtillus. Frugtkød og saft fra Vaccinium myrtillus er stærkt rødt i farven, men sådan er det ikke for andre underarter af denne vaccinium-familie. Andre er grønne eller endda hvid i frugtkødet. Dem vi ser på tilbud og de ikke-økologiske udgaver herhjemme, er dem der er hvide indeni. Så gå til din lokale grønthandler og køb gerne økologiske hvis du vil have “ægte” blåbær. Nogle økologiske frost-blåbær er også mørke indeni. Blåbær bruges til mange forskellige ting, især bagværk og desserter.
Jeg har lavet nogle rigtig smagsfulde blåbærmuffins. Perfekt til alt slags vejr.
Giver ca. 12 muffins.
Ingredienser:
129 g mel, glutenfri*
80 g havregryn, blendet til mel.
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. stødt kanel
¼ tsk. salt
1 banan
225 g sojayoghurt, netural eller blåbær
80 g sukrin / sukker / sirup
2 spsk. kokospalmesukker (valgfrit)
60 ml mandelmælk (opskrift her)
2 tsk. vanilje ekstrakt
150 g blåbær, gerne frosne
80 g hvid chokolade*, kan undlades – men anbefales. 😉

*Jeg bruger den lækreste hvide chokolade fra Ichoc, ellers kan en af de andre varianter nedenfor også bruges.

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 175 grader, varmluft.
I en gryde tilsætter du halvdelen af blåbærrene og halvdelen af sødemidlet.
Mos bærrene en smule og lad bærrene og sukkeret smelte. Det skal koge i et par minutter under omrøring. Det skal være lidt ala “blåbærmarmelade”. Herefter stilles til side, til senere.

I en stor skål puttes mel, havre, bagepulver kanel og salt.
I en anden skål moses bananen godt. Pisk sojayoghurt, resten af sukkeret, mandelmælk og vanilje ekstrakt og blandes godt sammen.
Tilsæt nu mel-blandingen, lidt efter lidt. Nu røres de sidste af blåbærrene i.
I muffinsformene puttes en spsk dej, en lille skefuld “blåbærmarmelade” og en spsk. dej oveni. (De skal fyldes ⅔.)
Ønsker du, at få et “mønster” i, så tag en tandstik eller et grillspyd og rør rundt i cirkler med den, således, at marmeladen bliver “rørt” rundt i dejen.
Drys med kokospalmesukker. Det giver en lækker “karamel-lign” top.

Bages i 20-22 minutter, eller indtil toppen af muffinsene er faste at røre ved, og du med en tandstik/grillspyd kan prikke i dem uden, at der kommer dej med op.
Lad muffinsene køle helt af.

Opbevares i en lufttætbeholder, gerne i køleskabet i op til 3-4 dage, ellers er de fryseegnet.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyldeblomstsaft - med eller uden sukker.