Vandmelonsalat med knas og havtorndressing

Vegansk fiskesauce

Fiskesauce bruges i rigtig mange thailandske køkkener, men også god til veganske fiskeretter.
Fiskesauce kaldes også “Asiens salt”, men er normalt lavet af saltede ansjoser. Derfor har jeg valgt at dele denne opskrift med jer, således at I kan lave “fiskeretter” helt uden fisk. Jeg har blandt andet brugt fiskesaucen til “veganske fiskepinde”.
Giver ca. to dl fiskesauce.

Ingredienser:
1 dl ananasjuice
1 dl vand
2 tangblade
5 spsk. sojasauce
2 spsk. sirup / sukker
Evt. ¼ tsk. hvidløgspulver

Fremgangsmåde:
Knæk tangblandene i mindre stykker og kom det hele i en gryde, og lad det koge op.
Det skal koge i ca. 5 minutter imens der røres rundt.
Sluk for blusset, og lad det stå og hvile i ca. en time.
Fisk tangbladene op, og kom fiskesaucen på en flaske rengjort med atamon.

Opbevares den på køl kan den holde i ca 3-5 dage.
Rystes godt inden brug.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med! 🙂

Jeg bruger fiskesaucen til at lave disse veganske fiskepinde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vandmelonsalat med knas og havtorndressing