Flydende grøn lykke

Cremet (søde)kartoffelmos.

Søde kartoffel eller batat er en rod-grøntsag. Søde kartofler er aflange og ofte meget større end kartofler, med rødrosa eller hvid skræl, og gul-orange frugtkød.
I USA er søde kartofler en fast bestanddel, når amerikanerne fejer Thanksgiving. I det sydlige USA laver mange også den kendte Sweet Potato Pie. Herhjemme er den ved at blive velkendt i manges øjne, og kan købes i mange supermarkeder efterhånden.
De er sprangfyldte af gode egenskaber som A-, C- og E-vitamin samt betakaroten og kalium.
Jeg spiser ofte sødekartofler da jeg synes de smager helt fantastiske og kan bruges i så mange lækre opskrifter.
Denne gang har jeg lavet en cremet kartoffelmos med blandt andet denne skønne rodfrugt. Opskriften giver en kæmpe portion mos!

Ingredienser:
300 g sødekartofler
150 g kartofler
2 fed hvidløg, i skiver
1 grøntsagsboullionterning
1 dl kogende vand (+ evt. 1-2 spsk. ekstra)
2 spsk. plantemargarine eller kokosolie, smeltet
Evt. salt og peber

Fremgangsmåde:
Skær begge typer kartofler i mindre tern og kom dem og hvidløg i en gryde med vand og bring dem i kog. Lad det koge indtil kartoflerne er møre.

Bland boullionterningen med vand og lad det opløses.
Kom halvdelen af kartoflerne i en blender og blend sammen med boullionvandet.
Kom resten af kartoflerne og plantemargarinen i og blend til ensartet masse.
Hvis det er nødvendigt kan du komme et par ekstra spsk. vand i. Men forsøg at blend uden i første omgang.
Smag til med evt. lidt salt og peber.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flydende grøn lykke