Cremet (søde)kartoffelmos.

Søde kartoffel eller batat er en rod-grøntsag. Søde kartofler er aflange og ofte meget større end kartofler, med rødrosa eller hvid skræl, og gul-orange frugtkød.
I USA er søde kartofler en fast bestanddel, når amerikanerne fejer Thanksgiving. I det sydlige USA laver mange også den kendte Sweet Potato Pie. Herhjemme er den ved at blive velkendt i manges øjne, og kan købes i mange supermarkeder efterhånden.
De er sprangfyldte af gode egenskaber som A-, C- og E-vitamin samt betakaroten og kalium.
Jeg spiser ofte sødekartofler da jeg synes de smager helt fantastiske og kan bruges i så mange lækre opskrifter.
Denne gang har jeg lavet en cremet kartoffelmos med blandt andet denne skønne rodfrugt. Opskriften giver en kæmpe portion mos!



Ingredienser:
300 g sødekartofler
150 g kartofler
2 fed hvidløg, i skiver
1 grøntsagsboullionterning
1 dl kogende vand (+ evt. 1-2 spsk. ekstra)
2 spsk. plantemargarine eller kokosolie, smeltet
Evt. salt og peber

Fremgangsmåde:
Skær begge typer kartofler i mindre tern og kom dem og hvidløg i en gryde med vand og bring dem i kog. Lad det koge indtil kartoflerne er møre.

Bland boullionterningen med vand og lad det opløses.
Kom halvdelen af kartoflerne i en blender og blend sammen med boullionvandet.
Kom resten af kartoflerne og plantemargarinen i og blend til ensartet masse.
Hvis det er nødvendigt kan du komme et par ekstra spsk. vand i. Men forsøg at blend uden i første omgang.
Smag til med evt. lidt salt og peber.


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!