Tomat-chilisuppe - perfekt til efteråret.

Bomstærke og dansende tomater

Var det noget med en lille sving om? Måske en tango, en pasodoble eller en salsa? Eller måske bare en portion hjemmelavet lækker chili-salsa?
Så læs endeligt videre, for jeg har denne gang delt opskriften på en fantastisk salsa, helt uden e-numre og andre unødvendige tilsætningsstoffer.

Salsa er en sauce kendt fra det mexicanske køkken. Det er en tomat-baserede dip som ofte består af løg, chili, majs og en masse krydderier. Der findes et hav af opskrifter.
Jeg har delt en opskrift som minder meget om dem man køber i supermarkedet – bare uden alle mulige e-numre.

Ingredienser:
1 ds. flåede tomater
2 tomater, friske
1 løg
1/2 chili
1-2 fed hvidløg
2 spsk. tomatpuré (Ketchup kan også bruges)
Frisk basilikum
1-2 spsk. olie
1 spsk. rødvinseddike / eddike
Evt. sukrin / sukker
Evt. cayennepeber / chilikerner

Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienserne. Det skal blendes groft men stadig godt, men ikke helt fint.
Put salsaen i en skål og stil på køl. Skal hvile i 30-60 min.

Serveringsforslag:
Perfekt til nachos – se opskrift her.
Som dip til grøntsagsstænger.
Puttes i suppe, f.eks. denne tomat-chilisuppe.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomat-chilisuppe - perfekt til efteråret.