Glutenfri og vegansk bærkage

Du kender det. Du står og skal bage en lynhurtig kage, som hverken kræver mange ingredienser eller tilberedningstid? Enten fordi:

  • Du har fået pludseligt opstået kage-cravings?
  • Du har glemt at du får gæster om et par timer?
  • Du vil gerne have lidt weekend-kage?
  • Du får bare spontant lyst til at bage kage, men har ikke ret meget tid eller overskud?

Du er ved at gå i panik over ovenstående, men fortvivl ikke. Vi kender alle disse senarier.
Derfor har jeg også valgt at jeg vil dele denne kageopskrift med jer. En lækker, nem og svampet bærkage - som ovenikøbet er både glutenfri og vegansk.

Opskriften giver ca. 6 stykker kage

Ingredienser
120 g glutenfri mel, f.eks. rismel eller boghvedemel
80 g sukker eller sukkererstatning
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker eller -aroma
50 g smørblok (Naturli) eller anden vegansk smør
150 ml plantemælk, f.eks. sojamælk
130 g frosne bær, f.eks. hindbær og blåbær

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen på 180 grader, varmluft
  • Opvarm fedtstof og plantemælk i en kasserolle, og lad det smelte
  • Rør alle ingredienserne (undtagen bær) sammen i en røreskål indtil at du har en ensartet masse
  • Smør en springform (ø: 22-24 cm) med lidt fedtstof (vegansk smør eller olie) og fordel dejen i formen
  • Fordel de frosne bær ovenpå dejen og tryk gerne dem lidt ned i dejen
  • Bages i ca. 40 minutter, stik i kagen for at sikre at den er færdigbagt
  • Lad kagen køle helt af før servering


Serveringsforslag
  • Drys med flormelis, hakkede nødder eller ristede kokosflager
  • Serveres med vegansk flødeskum
  • Serveres med vegansk yoghurt blandet sammen med lidt citronskræl og vaniljepulver


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!