Den røde vitaminjuice
Rødbede blev brugt som lægeurt før år 0.
Den første udgave af rødbede, der minder om den nutidige. Den blev beskrevet af J. Daleschamp i 1587 i bogen Historia Generalis Plantarum. Romerbeden, hvis navn tyder på en italienskoprindelse, har enten kugleformet eller aflang knold. Den kom til Tyskland i 1500-tallet, hvorfra den blev videreudviklet og spredt til England og til Skandinavien. I Central- og Østeuropa blev rødbeden en vigtig grøntsag, hvilken den stadig er dér, f.eks. i suppen borsjtj, og i Skandinavien blev den brugt i f.eks rødbedesalat.
Rødbeder er naturligt rig på jern, forebygger det blodmangel i kroppen. Derudover indeholder rødbeder vitaminer som f.eks. C-, B12-, A-, D-, E- og K-vitamin. De er altså super gode.
Opskriften giver en stor karaffel med vitaminer i lange baner.
Ingredienser:
300 g rødbede
6-7 æbler
1 /2 citron
1-2 cm ingefær
Fremgangsmåde:
Skræl og skær rødbeder, citron og ingefær i mindre stykker.
Æblerne lader jeg være uskrællet, men fjerner det værste af kernehuset.
Kom skiftevis de forskellige grøntsager og frugter i en juicer.
Når du er færidg med at juice, så rør rundt inden du servere.
Severes i et glas og gerne med isterninger.
Velbekomme – og tak, fordi du læser med!
Ingen kommentarer endnu