Hindbær-vandmelon-smoothie

Den røde vitaminjuice

Rødbede blev brugt som lægeurt før år 0.

Den første udgave af rødbede, der minder om den nutidige. Den blev beskrevet af J. Daleschamp i 1587 i bogen Historia Generalis Plantarum. Romerbeden, hvis navn tyder på en italienskoprindelse, har enten kugleformet eller aflang knold. Den kom til Tyskland i 1500-tallet, hvorfra den blev videreudviklet og spredt til England og til Skandinavien. I Central- og Østeuropa blev rødbeden en vigtig grøntsag, hvilken den stadig er dér, f.eks. i suppen borsjtj, og i Skandinavien blev den brugt i f.eks rødbedesalat.

Rødbeder er naturligt rig på jern, forebygger det blodmangel i kroppen. Derudover indeholder rødbeder vitaminer som f.eks. C-, B12-, A-, D-, E- og K-vitamin. De er altså super gode.

Opskriften giver en stor karaffel med vitaminer i lange baner.

Ingredienser:
300 g rødbede
6-7 æbler
1 /2 citron
1-2 cm ingefær

Fremgangsmåde:
Skræl og skær rødbeder, citron og ingefær i mindre stykker.
Æblerne lader jeg være uskrællet, men fjerner det værste af kernehuset.

Kom skiftevis de forskellige grøntsager og frugter i en juicer.
Når du er færidg med at juice, så rør rundt inden du servere.

Severes i et glas og gerne med isterninger.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbær-vandmelon-smoothie