Glutenfri og vegansk porre-tomat-tærte.

Glutenfrie mini-pizzaer

Hvem elsker ikke bare pizzaer? Denne gang har jeg lavet fine små minipizzaer med “halloween-tema” / edderkopper.
En vigtig ingrediens i glutenfri bagning er psylliumskaller / loppefrøskaller / HUSK.
Det er gode og sunde fibre, sim indeholder ca. 85 % kostfibre.
Loppefrøskaller er vandopløselige fibre, men kan – på trods af betegnelsen – ikke opløses i vand. Til gengæld suger loppefrøskallerne minimum 40 gange deres egen vægt og omdannes til en geléagtig masse, som giver både mave og tarm noget at arbejde med. På den måde får du en bedre fordøjelse. Det gør også at bagværk bliver nemmere at arbejde med når man har med glutenfri og vegansk bagværk. Derudover er skallerne også gode til at fylde maven, og på den måde mætter godt.

Opskriften giver ca. 10 små minipizzaer eller 2 almindelige.

Ingredienser:
3 spsk. HUSK / loppefrøskaller
15 g gær (kan godt undlades, men det gør dejen ekstra luftig)
3 dl lunkent vand
1/2 dl olivenolie eller kokosolie
1 tsk salt (gerne urtesalt)
250 g boghvedemel eller rismel
75 g majsmel (god til pizza) + ekstra til udrulning
Evt. oregano / rosmarin i dejen

Topping-forslag:
Tomatpuré
Violife ost
Løg
Oliven (fungerer som edderkopper)
Oregano

Fremgangsmåde:
I en røreskål blandes lunkent vand, loppefrøskaller og gæren. Rør indtil gæren er rørt ud. Lad det stå og trække i ca. 5 minutter.
Rør olie, salt og evt. krydderier i.
Rør lidt efter lidt melet i.
Når dejen er samlet skal du ælte dejen på et meldrysset bord – med mindre du bruger en røremaskine. Bruger du det, skal du ælte dejen i maskinen i ca. 5-8 minutter.
Lad dejen efterhæve i ca. 15 minutter.

Udstiksforme:
Hvis du ønsker at lave pizzadej, som er udstukket i cirkler skal du følge denne form. Det er nemmest hvis du deler dejen i to klumper og ruller dejen ud. Udstik de små pizzaer.

Rustikt udrulning / form:
Ønsker du et “rustik” udseende, kan du dele den hele dej i det antal pizzaer du ønsker og forme dem herefter.

Put pizzaerne på en bageplade med bagepapir.
Pensl dine pizzaer med lidt olie og bag dem i ca. 10-20 minutter, alt efter hvilken størrelse pizza du har valgt. Du kan ca. regne med nedestående bagetid. Men igen, afhænger af størrelse og ovntype.

Bagetid:
Minipizzaer: 7-10 min forbag og 10 minutter efterbag.
Alm pizzaer: Ca. 15 minutter forbag og 10-20 min efterbag.

Tag pizzabundene ud af ovnen og pynt med det ønskede fyld. Herefter skal de bages igen. Alt efter fyldet (og igen størrelsen på pizzaerne) så bages de ca. i 10-20 minutter.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri og vegansk porre-tomat-tærte.