Vegansk Sushi

SMOOTHIE JAR

Jeg elsker mad, og jeg elsker især MORGENMAD!Det er næsten ligegyldigt, hvad min morgenmad består af om det er hjemmelavet juice, grød, brød eller smoothie – bare den er fyldt med en masse lækre ingredienser og mætter godt.

Her til morgen brugte jeg lidt ekstra tid på at lave en ULTRA LÆKKER OG FRÆK SMOOTHIE JAR !Se den lige engang!!! 🙂

Hvad siger I så?Den kan også spises som f.eks. frokost eller dessert.Jeg er virkelig stolt, og selve resultatet smagte HIMMELSK !Jeg havde lige smidt billedet op på facebook og blev bombarderet med forespørgsler om hvordan jeg havde lavet den.Derfor får I opskriften her.

Det kræver lidt tid og tålmodighed, men er absolut det hele værd. Lav evt. puréen dagen før, og hav f.eks. en opbevaringskrukke med hakkede nødder; så går det lidt stærkere.

Jeg har delt opskriften op i farver og baser, således den at forhåbentligt er lettere for jer at finde ud af. 😉

Ingredienser:

Base 1 – brunt lag – chokolade-peanutbutter smoothie med chili:
2 modne bananer (gerne frosne, for at få en fast konsistens)
4 dadler uden sten (kan undlades, men anbefales ikke)
3 spsk. kakaopulver
Stevia sødemiddel, flydende
1-2 dl havregryn
1 dl alpro yoghurt
NaturelRismælk (mængde efter ønsket konsistens)
1 spsk. peanutbutter tilsat chili (eller alm. peanutbutter)

Base 2 – hvidt lag – limeyoghurt:
1 dl Alpro yoghurt, naturel
Evt. lidt limesaft

Base 3 – rødt lag – jordbær-hindbær-puré:OBS: LAVES GERNE DAGEN FØR!
Kan stå i køleskabet i op til 7-10 dage, i lufttæt beholder.

“Den hurtige” – blendet:
10 hindbær
6 jordbær
Limesaft

“Den avancerede” – Puré (den, jeg brugte):
2 dl hindbær
10 jordbær
1-2 dl vandLimesaft

Base 4 – hakkede nødder:
2 spsk. græskarkerner
½ dl mandler
½ dl hasselnødder
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. kokosmel

Pynt:
Jordbær
Hakkede nødder (lidt fra base 4).

Fremgangsmåde:
Det er skrevet i den rækkefølge du skal lave de forskellige baser i.

Smoothie – Base 1:
Blend først dadler, bananer, yoghurt og ½ dl rismælk.
Tilsæt løbende de øvrige ingredienser.
Blend, indtil du får en tyk og cremet konsistents.Tilsæt evt. mere rismælk, hvis det er nødvendigt.

Hæld en smule af smoothien op i et syltetøjsglas/henkogningsglas.Sæt nu glasset i fryseren.

Puré – Base 3:
Den hurtige udgave:
Blend jordbær og hindbær. Smag til med lime.

Den avancerede og bedste udgave:
Hæld bær og vand i en gryde, og lad det koge. Tilsæt lidt limesaft. Lad det koge ind til puré.

Yoghurt – Base 2:
Imens tages syltetøjsglasset ud af fryseren. (det skal gerne have stået derinde i ca. 5-10 min)Bland nu yoghurt og lidt lime saft, og fordel yoghurten oven på smoothien (base 1).Sæt nu tilbage i fryseren.

Puré – Base 3:
Tilbage til pureen, som nu er kogt ind til en marmeladekonsistens.Lad det køle lidt. Blend eller mos massen.

Tag igen syltetøjsglasset ud af fryseren, og fordel puréen ovenpå yoghurten (base 2).

Nødder og smoothie base 4 og 1:
Hak nødderne (base 4), og drys dem ovenpå pureen (base 3).

Hæld det sidste fra smoothien (base 1) ovenpå nødderne (base 4).
Sæt tilbage i fryserne i ca. 5 min., så den bliver ISKOLD og lidt fast.

Pynt med f.eks. jordbær, hakkede nødder og smeltet chokolade.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Sociale Medier:Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Jeg vil meget gerne følge med i jeres madlavning, så brug endelig hashtagget, så jeg kan se, når I bruger mine opskrifter. Jeg glæder mig til at følge jer. Følg mig her: InstagramFacebook eller Twitter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk Sushi