Chokolade-peanut-hapsere

Fyldte kartofler – perfekt til tapas.

Edamamebønnen er en soyabønne. Den anvendes ofte i japanske, kinesiske og hawaiianske retter. Bælgene koges eller dampes og serveres med salt.
Edamame er fyldt med protein, kostfibre, calcium og A-vitamin.
Denne gang har jeg lavet en kartofler fyldt med avocado-salat med disse sunde bønner.
Opskriften giver ca. 16 halve kartofler (små)

Ingredienser:
8 kartofler*
2 avocado
1,5-2 dl edamame bønner**
½ dl kidney bønner
5-7 cherrytomater
½ peberfrugt
½ løg
½ citron (skal og ca. 1 tsk. saft)
½-1 tsk. Chiliflager
Salt / Peber

*Jeg brugte 8 kartofler som var ca. 3-4 cm i diameteren. Ønsker du at bruger bagekartofler så passer fyldet kun til ca. 3-4 halve.
**Alm ærter kan også bruges, men edamamebønner smager af mere og mætter mest, synes jeg.


Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen på 200 grader.
Del kartoflerne over en enkelt gang (skær evt. et meget lille stykke af bunden, så de kan stå uden at tippe.)

I et ildfastfad med kartoffelbådene kommes i den varme ovn. Bages i ca. 30 min (de skal være til at ”udhule”.

I en skål kommes avocado og moses.
Løg, peberfrugt, cherrytomat og evt. kidney bønner skæres fint og kommes i skålen med avocadomosen.
Rør rundt. Tilsæt 1 tsk. citronsaft og –skal, krydderier og edamame bønner.

Når kartoflerne er bagt bløde, tages en teske / melonjern og udhul kartoflerne således at der er en væg på 2-3 mm.

Fyld nu kartoflerne med avocado-fyldet.

Drys med salt, peber, citronskal og server!

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade-peanut-hapsere