Fyldte kartofler – perfekt til tapas.
Edamame er fyldt med protein, kostfibre, calcium og A-vitamin.
Denne gang har jeg lavet en kartofler fyldt med avocado-salat med disse sunde bønner.
Opskriften giver ca. 16 halve kartofler (små)
Ingredienser:
8 kartofler*
2 avocado
1,5-2 dl edamame bønner**
½ dl kidney bønner
5-7 cherrytomater
½ peberfrugt
½ løg
½ citron (skal og ca. 1 tsk. saft)
½-1 tsk. Chiliflager
Salt / Peber
*Jeg brugte 8 kartofler som var ca. 3-4 cm i diameteren. Ønsker du at bruger bagekartofler så passer fyldet kun til ca. 3-4 halve.
**Alm ærter kan også bruges, men edamamebønner smager af mere og mætter mest, synes jeg.
Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen på 200 grader.
Del kartoflerne over en enkelt gang (skær evt. et meget lille stykke af bunden, så de kan stå uden at tippe.)
I et ildfastfad med kartoffelbådene kommes i den varme ovn. Bages i ca. 30 min (de skal være til at ”udhule”.
I en skål kommes avocado og moses.
Løg, peberfrugt, cherrytomat og evt. kidney bønner skæres fint og kommes i skålen med avocadomosen.
Rør rundt. Tilsæt 1 tsk. citronsaft og –skal, krydderier og edamame bønner.
Når kartoflerne er bagt bløde, tages en teske / melonjern og udhul kartoflerne således at der er en væg på 2-3 mm.
Fyld nu kartoflerne med avocado-fyldet.
Drys med salt, peber, citronskal og server!
Velbekomme – og tak, fordi du læser med!
Ingen kommentarer endnu