Hyldeblomst-koldskål

Hyldeblomstsaft – med eller uden sukker.

Hyldeblomstsaft er en drik fremstillet af et udtræk af blomsterne af almindelig hyld, som traditionelt drikkes i Nordvest-, Mellem- og Sydøsteuropa.
Drikken er meget nem, at lave og alle kan være med. Det tager et par dage, fordi hyldeblomsterne skal trække i vandet, således du får al smagen ud af dem.
I Danmark er hyldeblomstsaft en udpræget sommerdrik og kan i det 21. århundrede også indgå som ingrediens i andre madvarer på denne årstid, således bagværk, is, koldskål eller i disse lækre pandekager.
Ingredienser:

UDGAVE MED SØDEMIDDEL/SUKKER:
60-70 hyldeblomstskærme
2 citroner, øko
2 liter kogende vand
2-3 dl sukrin / sukker / flydende sødemiddel*
Evt. Atamon

*OBS! Smag til, nogle vil have det meget sødt, andre ønsker mindre sødt. DOG hvis du bruger flydende sødemiddel, så brug væsentligt mindre end hvis du bruger sukker / sukrin.


UDGAVE MED ÆBLESAFT:
40-50 skærme hyldeblomst
2 liter kogende vand
3 citroner, øko
1 liter ufiltreret, økologisk æblesaft

Fremgangsmåde:

UDGAVE MED SØDEMIDDEL/SUKKER:
Klip de små hyldeblomsskærme af og kom dem i en stor gryde.
Skyl citronerne og skær dem i skiver. Læg citronskiverne i gryden. (Du kan også rive lidt citronskal fra den ene citron)
Tilsæt søddemidlet (om det så er sukrin, sukker eller flydende sød) og det kogende vand.
Læg låg på gryden og lad saften trække i køleskabet 4 dage.

Si saften, tilsæt atamon og hæld saften på rengjorte flasker.

UDGAVE MED ÆBLESAFT:
Klip de små hyldeblomsskærme af og kom dem i en stor gryde.
Skyl citronerne og skær dem i skiver og hæld vandet over hyldeblomster og citroner.
Rør forsigtigt rundt, så alle blomster er dækket og sæt det i køleskab med låg i 4 dage.
Når de har trukket i fire dage, sigtes saften. Bland nu med æblesaften og hæld det på rengjorte patentflasker.

TIPS:
– Saften kan fryses i f.eks. isterningbakker/-poser. Tag et par isterninger ud og tilsæt f.eks. postevand eller danskvand. Er super lækkert, på en varm sommerdag.

– Brug skilkene i bagværk – f.eks. disse lækre pandekager.

– Brug saften i denne lækre Hyldeblomst-koldskål.

– Lav stegte hyldeblomster

– Lav hyldeblomst-lime sorbet.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyldeblomst-koldskål