Frappuccino kaffe med is - "den ekstra gode iskaffe".

Ordet frappé er fransk og kommer fra verbet frapper som betyder "hit", derudover beskriver ordet også en drink som er afkølet og serveret med isterninger. Det er en kort og korrekt beskrivelse af hvad en "frappé" eller "frappuccino" er. Hvis man har været på Starbucks ved man at de serverer den. Men hvorfor ikke lave en lækker iskaffe hjemme i eget hjem? Opskriften ses nedenfor:
Jeg plejer at lave den øverste udgave, men vil man have en som smager præcis som Starbucks skal man tage opskriften nederst.
Opskriften giver ét stort glas med frappuccino kaffe.

Ingredienser:

"DEN EKSTRA GODE ISKAFFE":
1 dl kaffe, stærk og kold
½ dl rismælk
Tofuline-is chokolade
Karamelsauce*

*Købt eller hjemmelavet.

"STARBUCKS LOOK A LIKE":
1,5 dl kaffe, stærk og kold
1 dl sojafløde*
½ dl mælk
isterninger
½ dl karamel + lidt ekstra til toppen**
Flødeskum

*For en fedtfattigere udgave brug plantemælk.
** Købt eller hjemmelavet.


Fremgangsmåde:

"DEN EKSTRA GODE ISKAFFE":
Bryg kaffen og lad den køle lidt af (eller blive helt kold).
Put noget tofuline-is i bunden af et glas. Fordel lidt karamel henover isen.
Rør kaffen med lidt mælk, og hæld kaffen henover isen.
Serveres straks.

"STARBUCKS LOOK A LIKE":
Blend kaffe, sojafløde og mælk i en blender.
Tilsæt isterninger og blend.
Blend nu karamelen med iskaffen.
Put i glas og top med lidt ekstra karamelsauce.
Serveres straks.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med.