Hindbær-Aroniasaft og -marmelade

Karamelsauce – vegansk og glutenfri

Lynhurtig opskrift på et “glas” karamelsauce. Jeg bruger karamelsauce i rigtig mange opskrifter. Både til havregryn, grød, pandekager, vafler, is og i kaffe. Den smager himmelsk.

Ingredienser:
30 dadler*
½ dl olie**
1- 1½ dl plantemælk***
Evt. salt****

*Ikke de tørrede. Hvis du bruger de tørre så læg dem i blød i noget vand i en times tid. Men det bedste resultat får du ved at bruge de “friske” som er med sten og i en æske. Fås i supermarkeder og gerne i grøntsagsafdelingen.
**Kokosolie giver en lækker sød smag.
***Mængde, alt efter tykkelsen på din karamelsauce.
****Hvis du ønsker en saltet karamel så tilsæt salt, ellers undlad det.

Fremgangsmåde:
Dadlerne (uden sten) puttes i en blender sammen med smeltet kokosolie Blend og tilsæt lidt mælk ad gangen. Tilsæt indtil den har den ønskede konsistens.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbær-Aroniasaft og -marmelade