Snickerskage m. saltkaramel og chokolade (opdateret)
Tilbage i 2016 delte jeg min første udgave af en snickerskage. Corona-epidemien er over os pt., og vi er mange som arbejder eller studerer hjemmefra. Derfor var det oplagt for mig, at genfinde nogle af mine gamle opskrifter og favoritter - og opdatere dem en smule. Denne veganske og glutenfrie snickerskage var en af dem.
Snickerskagen består af peanuts, et sundere lag karamel og chokolade - præcis som man kender Snickersbaren fra supermarkedet. Det har jeg eksperimenteret med og kreeret denne "sunndere" snickerskage bestående af: kagebund med peanutbutter og banan, karamellag lavet med dadler - og toppet med peanuts og smeltet mørk chokolade... Hvad siger I så?
Opskriften giver en "flad kage" med en springform på 26 cm - eller en lidt højere kage med en springform på 18 cm. Kagen på billedet er bagt med en springform på 26 cm.
Ingredienser, bunden:
2 bananer, modne100 g dadler, juicy dates (dem fra æske, f.eks. fra RM import)
3 store spsk. peanutbutter
1 tsk. salt
2 spsk. sirup, sukrin eller sukker
5 spsk. mel, f.eks. rismel
Karamellag
14 dadler, friske (ca. 8-9 gram pr daddel)
½ dl vand
½-1 tsk. salt
1 spsk. sirup
Topping:
100 g mørk chokolade
2 dl hakkede peanuts (evt. udskift ½-1 dl med brændte mandler)
Fremgangsmåde:
Bunden:
- Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft
- Bunden kan med fordel laves på en foodprocesser eller minihakker
- Kom dadler i foodprocesseren og blend til mindre stykker
- Kom herefter peanutbutter og bananer i, og blend igen til en ensartet masse
- Tilsæt de øvrige ingrediennser og blend igen
- Fordel dejen i en smurt springform (18 eller 26 cm, alt efter den ønskede højde)
- Bag dejen i ca. 20 minutter
- Tag den ud af ovnen og lad den afkøle, imens laves karamellen og topping gøres klar
Karamellag og topping:
- Igen er en foodprocesser eller minihakker optimal at bruge
- Blendes dadlerne alene, så de bliver hakkede til mindre stykker og begynder at "klistre" godt
- Blend nu de øvrige ingredienser i
- Smag til med sirup og salt - og sæt til side
- I en skål smeltes chokoladen, i en gryde over vandbad
- Fordel karamellaget på kagebunden og drys med peanuts
- Fordel nu den smeltede chokolade ovenpå
- Sæt kagen på køl i en times tid - og gerne længere tid
- Tag kagen ud af køleskabet 15-20 minutter før servering
Velbekomme - og tak, fordi du læser med.