Glutenfri apple crumble

Nu er det blevet tid til at dele opskriften på en lækker apple crumble kage, som både er vegansk og glutenfri. ​

Kender du det, at du har købt "for mange" æbler, da du var ude at handle, og de nu er begyndt at blive triste og rynkede? Fortvivl ikke, denne opskrift gør kål på problemet.
Normalt plejer jeg at lave denne æblegrød ud af rynkede æbler. Jeg er rigtig glad for hjemmelavet æblegrød ovenpå vegansk yoghurt, min havregrød - eller gryn eller æblegrød med hjemmelavet granola ovenpå. Dog skulle jeg prøve noget andet denne gang og derfor har jeg eksperimenteret med en lækker vegansk, glutenfri apple crumble cake.

Opskriften giver et helt tærtefad fyldt med lækker vegansk kage - nok til 6 portioner (4 hvis du er meget kageglad) .

Ingredienser:
5-6 æbler
100 g plantesmør, f.eks. Naturli' smørblok
80 g brun farin
140 g havremel eller anden glutenfri mel
1 tsk. vaniljepulver eller 1/2 tsk. vaniljesukker

Topping (valgfri):
-
Mandler, hakket
-
Mørk chokolade, hakket
- Citronskræl

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen på 175 grader, varmluft.

Skær æblerne ud i fine tern på ca. 1x1 cm - eller i både.
Drys ca. 20 g mel i bunden af et ildfastfad og fordel æblestykkerne ovenpå.

I en skål smuldres smør sammen med brun farin og vanilje.
Bland herefter lidt efter lidt melet i og ælt indtil det har en ensartet masse.
Fordel dejen over æblestykkerne, enten tilfældigt eller som "låg" ovenpå æblerne.
Drys evt. med mandelstykker.

Bag apple crumble-kagen i ca. 20-25 minutter
OBS: den vil hurtigt blive let gylden pga. brunfarin og havremel, men det synes jeg bestemt ikke gør noget.

Topping- og serveringsforslag:
-
Drys med hakkede mandler og revet citron- eller appelsinskræl
- Drys med hakket chokolade og citronskræl
- Servér med vegansk flødeskum blandet med lidt vaniljepulver eller citronkræl
- Servér med vegansk creme fraiche og evt. revet citronskræl
- Servér med vegansk is, f.eks. Naturli' vaniljeis


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!