Aspargessalat med bagte rødløg og tomater.

Når man siger asparges, siger man også forår.Asparges, er en gammel kulturplante. Romerne dyrkede allerede asparges for over 2000 år siden. Aspargesplanter kan findes vildtvoksende langs vore kyster ellers ofte i privatehaver.Det er de nye unge skud, som er den store udsøgte delikatesse i maj og juni. Tidligere blev de altid bleget, mens de fleste asparges i privathaver nu dyrkes som grønne asparges.Er du vild med den sunde og sprøde grønsag, så glæd dig. Jeg har - hvis jeg selv skal sige det - lavet den lækreste salat med dampede asparges, bagte tomater og rødløg, samt en frisk hindbærdressing.Opskriften findes nedenfor.

Ingredienser:

SALAT:
Cherrytomater (ovnbagte og lidt friske i salaten)
2-3 rødløg
Asparges
Rødt spidskål
1 stængel selleri
¼-½ æble
1 gulerod
½ dl mandler
Salat*
Blåbær
Kiwi til pynt
Evt. avocadoOlie

*Jeg brugte noget blandet salat, lidt spinat og rucola.

HINDBÆRDRESSING:
2 spsk. hindbæreddike, GF*
3-4 spsk. olivenolie
Evt. sukrin eller sukker
Evt. friske hindbær

*Husk, at tjekke om den er glutenfri. Jeg brugte Nicolas Vahé hindbær vinaigrette.Hvis du ikke har hindbæreddike kan du også bruge alm. glutenfri eddike og mose lidt friske hindbær sammen med.

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Halver cherrytomater og røgløg og put dem i et ovnfast fad.
Tilsæt lidt olie og drys med salt og peber.Bag dem i ca. 25 min.

Imens koges asparges og salaten laves.
En gryde med vand sættes nu til at koge. Imens knækkes aspargesenderne af.
Når vandet koger puttes de ned i vandet og tages op efter 2-3 min.
Skyld salaten og anret den på et fad.
Selleri, friske cherrytomater og æblet skæres i stykker.
Sammen med blåbær, grofthakket spidskål og revet gulerod fordeles det henover salaten.
Nu skal der laves dressing. Tag eddiken, olien og lidt sukrin/sukker og bland godt rundt.
Mos evt. lidt hindbær i og smag til.
Når tomaterne og rødløgene er bagt fordeles de henover salaten.
Salaten overhældes med hindbærdressingen.
Drys med salt og peber.

Anret f.eks. med kiwistykker.
Serveres med f.eks. glutenfrit ristet rugbrød eller pandestegt tofu.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med.