Karamelsauce - vegansk og glutenfri

Lynhurtig opskrift på et "glas" karamelsauce. Jeg bruger karamelsauce i rigtig mange opskrifter. Både til havregryn, grød, pandekager, vafler, is og i kaffe. Den smager himmelsk.


Ingredienser:
30 dadler*
½ dl olie**
1- 1½ dl plantemælk***
Evt. salt****

*Ikke de tørrede. Hvis du bruger de tørre så læg dem i blød i noget vand i en times tid. Men det bedste resultat får du ved at bruge de "friske" som er med sten og i en æske. Fås i supermarkeder og gerne i grøntsagsafdelingen.
**Kokosolie giver en lækker sød smag.
***Mængde, alt efter tykkelsen på din karamelsauce.
****Hvis du ønsker en saltet karamel så tilsæt salt, ellers undlad det.

Fremgangsmåde:
Dadlerne (uden sten) puttes i en blender sammen med smeltet kokosolie Blend og tilsæt lidt mælk ad gangen. Tilsæt indtil den har den ønskede konsistens.



Velbekomme – og tak, fordi du læser med.