Pebernødde-pandekager - uden æg og gluten

Nu er det jul igen, nu det jul igen.... Oh yes. Siger man ikke at julen varer lige til pååååååske! Kan du lige som jeg spise "julemad" året rundt? Havde lyst til pebernødder, men havde ikke lige overskud til at bage pebernødder, derfor tænkte jeg "hvordan får jeg det så?". Det blev til disse padekager!🎅🏼🤶🏻

Men når det er sagt så er disse pandekager er virkelig gode at spise som morgenmad, mellemmåltid eller dessert, da de samtidig er mættende pga. havregrynene og proteinindholdet fra kikærterne. Og inden du siger "ej der skal ikke kikærter i mine pandekager", så bare rolig, det kan ikke smages, tvært imod, og så bliver de helt "bløde" og lækre! Jeg har nedenfor lavet en makronæringsstoffordeling så du kan se hvad hver enkelt, hver portion på 5 pandekager samt hele portionen på 20 stk. indeholder.

De er naturligvis både glutenfri, laktosefri / veganske og "sukkerfrie" fordi jeg har brugt Sukrin gold i mine.

Opskriften giver ca. 20 "brunch" pandekager.

Ingredienser:

Ekstra:

  • Vegansk smør / olie til at stege pandekagerne i, med mindre du har en suværen god pande, hvor de ikke brænder på uden fedtstof.
  • Din yndlingstopping, eksempelvis peanutbutter, vegansk nutella, marmelade, sirup, bær og frugt, yoghurt blandet med bær eller citron, revet citronskal eller vegansk is.

Fremgangsmåde:

  • Kom ingredienserne til pandekagerne i en blender og blend det til en ensartet masse.
  • Lad dejen trække 5 minutter.
  • Varm en pande op med lidt fedtstof og steg 3-4 pandekager ad gangen
  • Hver pandekage skal steges et par minutter på hver side.
  • Servér med din yndlingsstopping.

Næringsstoffordeling: Udregnet ud fra en opskrift hvor jeg har brugt sojamælk med calcium, samt 12 gram sukrin i stedet for sukker.

Pr. pandekage:

Pr. portion (5 stk):

Hele portionen (20 stk):

Energi: 302 kJ / 71,8 kcal

Protein: 2,52 gram

Fedt: 1,05 gram

Kulhydrat: 12,5 gram

Kostfibre: 1,5 gram

1512 kJ / 360 kcal

12,6 gram

5,37 gram

62,6 gram

7,52 gram

6039,6/ 1438 kcal

50,4 gram

21,5 gram

250 gram

30,1 gram

Velbekomme og tak, fordi I læser med.

  • 200 g kikærter, drænet og gerne fra dåse*
  • 400 ml vand
  • 140 g havregryn, glutenfri
  • 130 g rismel
  • 200 ml plantemælk, f.eks. Sojamælk eller Dryk ærtemælk
  • 1-2 spsk. sukrin gold (evt. sukker eller andet sødemiddel)
  • 2-3 tsk. pebernøddekrydderi**

* Gem gerne aquafaba'en (kikærtevandet) og brug dem til eksempelvis disse svampede boller eller vegansk marengs.

** Har du ikke pebernøddekrydderi kan du lave din egen blanding af: 1 tsk. stødt kanel, 1 tsk. bagepulver, 1 knivspids hvid peber, 1/4 tsk. stødt ingefær, 1/4 tsk. stødt kardemomme og 1/4 tsk. stødt neliker. Men vil klart anbefale dig at bruge Dr. Oetkers blanding, da det smager supergodt og meget nemt.