Bagt havregrød - glutenfri og vegansk

Ingredienser:

  • 200 g banan
  • 400 ml plantemælk, f.eks. Dryk ærtemælk
  • 4 spsk. kokossirup eller anden sirup/sødemiddel
  • 200 g havregryn, glutenfri
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2-3 tsk. kanel, stødt
  • 200 g frosne bær, f.eks. jordbær og blåbær
  • 30-40 g hakkede nødder

Fremgangsmåde:

  • Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft.
  • Mos bananerne med en gaffel
  • Bland banan sammen med plantemælk og kokossirup
  • Bland havregryn, bagepulver, kanel og frosne bær i dejen
  • Smør et ildfast fad med vegansk smør eller beklæd med bagepapir
  • Fordel dejen i fadet og drys med hakkede nødder
  • Bages i ca. 45-50 minutter.

Serveringsforlag:

  • Serveres som den er, som en form for "bar".
  • Serveres i en skål sammen med bær og overhældes med plantemælk
  • Serveres som kage og toppes med vegansk flødeskum

Velbekomme og tak fordi du læser med!

Denne veganske og glutenfrie bagte havregrød kan bruges som den er til morgenmad, med mælk ovenpå eller serveres som kage med flødeskum. Jeg vil egentligt ikke sige så meget om den udover at alle tre muligheder smager super godt og mætter dejligt. Så prøv den endelig! Del gerne resultatet med mig på Instagram og/eller Facebook - tag @Sophieschoicest, så jeg kan se dine kreationer.

Opskriften giver ca. 6-9 portioner.