Spaghetti med cremet citronsauce

Ingredienser:

  • 2 rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • Lidt olie
  • 8-10 spsk. gærflager
  • 1 dl citronsaft
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. muskatnød, revet
  • 400 ml. kokosmælk, fuldfed
  • Evt. 1-2 dl vand eller plantemælk, hvis du ønsker sauce tyndere
  • 1 grøntsagsboullionterning
  • 1-2 spsk. sukker eller andet til at give sødme
  • 100-150 g spinat
  • 250-300 g glutenfri spaghetti

Fremgangsmåde:

  • Hak løg og hvidløg
  • Varm lidt olie op i en mellemstor gryde
  • Svits løg og hvidløg heri
  • Tilsæt gærflager, citronsaft, oregao og muskatnød og svits et par minutter
  • Tilsæt kokosmælken samt boullionterning og lad det simre i et par minutter
  • Kog den glutenfrie spaghetti i en gryde ved siden af. OBS: Det er en god idé ikke at koge spaghettien for meget, da den skal over i citronsaucen og koge et par minutter til sidst
  • Smag sovsen til med sukker/sødemiddel
  • Tilsæt spinat og rør rundt så spinaten dækkes af saucen
  • Kom den kogte pasta over i saucen, rør rundt og lad det simre i et par minutter inden servering


Velbekomme, og tak, fordi du læser med.

Denne ret er en af mine yndlingsretter for tiden... Den er syrlig, sød og perfekt cremet. Derudover så er retten dejlig nem at lave og tager ca. 15 minutter at lave, så er der aftensmad.

Den cremet citronsauce er naturligvis plantebaseret og glutenfri. Det er hele retten ligeledes, hvis du også bruger vegansk og glutenfri spaghetti. Jeg kan anbefale Urtekram glutenfri spaghetti, som ikke bliver smattet men holder formen og smagen efter kogning.

Opskriften giver ca. 2-3 portioner.