Salat med bagte kartofler, syltede rødløg & pesto

KARTOFLER - er du også helt pjattet med kartofler?
Hvordan foretrækker du at spiser dem?
Kogte, bagte, som kartoffelmos eller .... måske som disse MOSTE OG BAGTE?
For fire år siden delte jeg denne opskrift de sprødeste samt lækreste moste og ovnbagte kartofler. Smagen af rosmarin og den syrlige citrus giver en god kontrast til det sprøde og knasende.


Nu har jeg modificeret opskriften, og brugt dem i en SALAT hvor jeg blandt andet har tilføjet syltede rødløg og rød pesto.


Det er lækkert, mættende og kan nemt bruges som tilbehør til aftensmaden eller som frokostsalat.

Opskriften giver 2-4 portioner, alt efter om det er som tilbehør eller hovedmåltid.

Ingredienser, kartofler:
500 g kartofler
2-4 spsk. vegansk smør, f.eks. Naturli
1 tsk. rosmarin, tørret
1 gren rosmarin, frisk
Salt / Peber
1-2 tsk. citronsaft og skræl


Ingredienser, salat:
150 g spinat, frisk (eller anden salat)
Syltede rødløg (se opskrift her)
Vegansk pesto (hjemmelavet eller købt)*
Salt / Peber
Karse (valgfri)
Chiliflager (valgfri)


*Jeg brugte en rød vegansk pesto, købt i Netto. Men du kan også bruge f.eks. Urtekrams veganske røde eller grønne pesto.

Fremgangsmåde:

  • Kog kartoflerne (ca. 18-20 minutter, alt efter årstid og sort)
  • Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft
  • Når kartoflerne er kogt, sigt vandet fra og kom kartoflerne i et ovnfast fad
  • Med en gaffel moses kartoflerne let - de må gerne stadig hænge lidt sammen, men jo flere "niveauer" kartoflen er most i, jo nemmere er det at få den sprøde overflade som er virkelig lækker
  • Fordel vegansk smør, rosmarin (både frisk og tørret), salt, peber og citronsaft (og -skræl) ud over kartoflerne
  • Bag kartoflerne i ca. 15 minutter
  • Bag herefter GERNE kartoflerne i ca. 3-5 minutter på grillprogram, for at gøre dem EKSTRA sprøde (men hold endelig øje med at de ikke bliver branket)
  • Tag fadet ud af ovnen, og lav salaten imens kartoflerne køles let
  • Skyl spinaten og kom det på et fad eller i en skål
  • Anret med de bagte kartofler, syltede rødløg og rød pesto
  • Drys med salt, peber, karse og chiliflager
  • Salaten er nu klar til servering


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!