Sunde chokoladetrøfler med kartoffel
Sunde chokoladetrøfler ... det er næsten for godt til at være sandt.
Men ak nej, det er nu rigtig nok, da chokoladetrøflerne lavet af kartofler i stedet for eksempelvis fløde og smør. Dette gør chokoladetrøflerne sundere, og derfor kan de nydes med god samvittighed - med mindre du spiser hele portionen på en gang!
Jeg ved det. Det er svært at lade være... men jeg synes det er lækkert at have sådan en lille snack midt på dagen, til aftenkaffen eller blot når den lille (lækker)sult melder sig.
Også hvis det er et par gange i løbet af dagen... Det styrer du selv. 😂
Opskriften giver ca. 14 chokoladetrøfler (alt efter den størrelse du triller dem i)
Ingredienser
200 g kartofler, kogt (svarende til ca. 2 almindelige)
260 g chokolade, mørk, smeltet
2-4 spsk. sirup
6 spsk. kakaopulver (evt. mere)
4 spsk.kokosmel /-rasp (evt. mere)
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne i ca. 20 minutter - eller til at de er møre
- Blend kartoflerne sammen med smeltet chokolade og sirup i en foodprocessor
- Smag til med evt. lidt mere sirup, alt efter hvor sød du ønsker den
- Stil massen på køl i ca. 15-20 minutter - ellers kan du også godt rulle dem med det samme
- Tag massen ud af køleskabet og tril til 14 lige store kugler
- Rul i kakaopulver eller kokosmel
- Sæt på køl før servering
Serveringsforslag:
Du kan også trille trøfleren i andet end kakaopulver og kokosmel - f.eks. hakkede mandler, frysetørrede hindbær eller tivolikrymmel (Dr. Oetker Party mix, er vegansk og uden E120)