Overnight grød m. jordbær

Overnight grød ... hvis du har brug for morgenmadsinspiration som skal gå stærkt og ikke kræve det store.... Jeg er vild med det!

Det er nemt på selv de travleste dage, fordi det laves aftenen før og kan serveres lynghurtigt om morgenen. Så uanset om du er locked down her i Corona tiden, eller du står op og skal arbejde / studere eller noget helt tredje, er det nemt og lækkert at servere denne grød.

Du kan udskifte jordbærene med blåbær, hindbær, brombær eller din yndlingsfrugt.
Jeg er helt pjattet med jordbær - men elsker også hindbær, og derfor består denne overnight af jordbærtern i selve grøden, og er pyntet med jordbær og hindbær.

Denne overnight grød er naturligvis glutenfri og vegansk, og giver en stor portion.

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn, glutenfri
  • 1 dl plantemælk
  • 1 dl plantebaseret yoghurt *
  • 1-2 spsk. sirup, vaniljesukker eller sukrin
  • 6-8 stk. mandler, hakkede**
  • 6 jordbær, friske, skåret i tern

* Hvis du ønsker grøden mere fast, så halvér mængden af plantemælken.
** Kan også udskiftes med andre hakkede nødder, f.eks. cashewnødder


Eksempler på toppings:
Hindbær
Hakkede mandler
Mynteblade
Chokolade

Fremgangsmåde:

  • I en skål eller et lille henkogningsglas, kommes havregryn og blandes med plantemælk, yoghurt, sødemiddel og hakkede mandler.
  • Rør rundt og smag til med evt. ekstra sødemiddel.
  • Vend de hakkede jordbær i
  • Sæt på køl, natten over
  • Tag gerne overnight grøden ud af køleskabet 5-10 minutter før servering, så den ikke er iskold.


Velbekomme, og tak fordi du læser med!