Vegansk jul: Kålsalat med sennepsdressing

Denne lækre og sprøde kålsalat er lavet med granatæblekerner, æble, valnødder og grønkål.
​Grønkål er en toårig plante, der blomstrer med gule korsblomster året efter såning. 
Grønkål er den vitaminrigeste og mest hårdføre af de dyrkede kål og er fyldt med vitamin A, vitamin C, vitamin K, vitamin B6, folat og mangan.
Kål er en god kilde til tiamin, riboflavin, pantotensyre, vitamin E og flere mineraler, heriblandt jern, calcium, kalium og fosfor.
Opskriften giver ca. 3-5 portioner, alt efter om det er som tilbehør eller hovedmåltid.

Ingredienser:
180-200 g grønkål, fintsnittet
½ granatæble*
2 æbler
100 g valnødder

*Hvis du ikke gider at stå og pille granatæblet, kan du også købe de granatæblekerner, som er pillet og klar til brug. Brug ca. en pakke, hvis du bruger dem, men det er bare vigtigt, at det er dem på køl, og ikke dem fra frost.

Dressing:
3 spsk. sennep
2 spsk. olie
2 spsk. vand
1 spsk. sukker
Evt. ca. 1/2 tsk. chili

Fremgangsmåde:
Skyld grønkålen og kom den i en skål.
Skær æblerne ud i mindre tern, og hak valnødderne groft.
Bank - eller pil - granatæblekernerne ud fra skalden.
Bland det hele godt sammen.
Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til med sennep og sukker.
Anret og fordel lidt dressing ud over. Klar, parat, spis!

Serveringsforslag: 
Serveres gerne sammen med delikate frikadellerråsyltede rødløg, kogte kartofler, brunede kartofler  , rå rødkålssalatbrun sovs og æbler med gelé

Velbekomme - og tak, fordi du læser med.