Bønnesalat med veganske kødstrimler og chilidressing

Jeg har her til aften lavet denne lækre bønnesalat fyldt med grøntsager, hakkede nødder og LikeMeat "Veggie beef style strips", som er veganske kødstrimler, som smager virkelig lækkert i denne proteinrige salat.
LikeMeat er et gluten-, konserveringsmiddel- og sojaFRIT produkt, som er lavet på grøntsager og ærteprotein. Deres produkter indeholder kun naturlige ingredienser.

Salaten giver ca. 2 store portioner.

Ingredienser:

Salat:

250 g udblødte bønner*
1 liter vand
1 boullionterning
Ca. 150 g salatmix - eller din yndlingssalat
8-10 cherrytomater
½ agurk
1 pk. LikeMeat Veggie beef style stripes**
1 tsk. kokosolie
Salt / Peber
5-6 paranødder

Dressing:
1 dl yoghurt, f.eks. soja
1-2 tsk. Sriracha Chili Mayo***
½ tsk. sukker / sirup
½ - 1 tsk. chiliflager
Salt / Peber

* Jeg brugte en pose med (tørre) bønnemix, du kan også bruge bønner som f.eks. Pinto, Borlotti, sorte eller hvide bønner eller kikærter.
Bønnerne skal udblødes i ét døgn.
** Kan købes i blandt andet Kvickly, Brugsen, Superbrugsen og Greenos.
*** Kan købes i Netto, Føtex og asiatiske købmænd.


Fremgangsmåde:
De udblødte bønner koges i en gryde med vand og boullion i ca. 50-60 min. (Se præcis anvisningen på pakken.)
På en pande med lidt kokosolie og lidt salt steges de veganske kødstrimler.
Skyld salaten, og skær agurk og tomat i mindre stykker og fordel grøntsagerne i en skål eller på et fad. Kom de kogte bønner og de veganske kødstrimler ovenpå.
Rør dressingen sammen, smag til og hæld over. Drys med hakkede nødder.


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!