Vegansk grillmad: Spicy tofu-spyd.

Jeg har lavet forskellige grillretter her hen over sommeren som jeg gerne vil dele med dig.
Blandt andet disse utrolig lækre spicy tofu-spyd.

Tofuen er marineret i en lækker barbecuemarinade, og kan laves i både ovn eller på grillen.

Tofu er af kinesisk oprindelse, og er fremstillet af sojabønner.
Fremstillingen ligner fremstillingen af ost, idet sojamælken koaguleres, og massen derefter presses til blokke.
I Asien anvendes tofu traditionelt i supper og braiserede, lynstegte eller dampede retter. Tofuen kan enten spises, som den er, eller krydret. I Vesten spises tofu oftest af vegetarer og veganere, eller folk som går op i sundhed. Tofu er forholdsvis kalorielet spise, og indeholder mange proteiner. Derudover indeholder tofu også jern, calcium, magnesium og fosfor.


Denne opskrift er super nem at lave, og giver ca. 5-6 spyd.


Ingredienser:

1 pk. fast tofu* (Ca. 200 g)
Grilspyd

* Gerne den fra Aldi. Én pakke giver ca. 5-6 spyd. (Der er to forseglet pakker i én pakke (400 g)).

Marinade:
1 dl olie
2 fed hvidløg
1,5 dl ketchup
1 /2 tsk. røget paprika
1-2 spsk. eddike
2 spsk. farin eller sirup
1/2 tsk. chiliflager
2-3 spsk. sojasauce
Salt
Peber
Evt. raps.


Fremgangsmåde:

I en skål kommes alle ingredienserne til marinaden. Smag til.

Skær tofuen i små tern, og kom dem ned i marinaden. Lad tofuen trække i ca. 3-6 timer, eller længere.

Hvis du vælger at grille spydene, så læg dem i vand i et par timer før de skal på grillen, så går der ikke ild i dem.


Kom tofuternene på grillspyd. Hvis du vil have dem ekstra crispy, kan du drysse dem med lidt rasp.
Kom evt. en lille smule ekstra af marinaden henover bagefter.

Steg dem i ovnen i ca. 15-25 min. ved 200 grader. (Alt efter ternenes størrelse, og hvor sprøde du vil have dem.)

Ellers grill dem i nogenlunde samme tid.

Det er vigtigt med begge tilberedningsmåder, at du vender dem med jævne mellemrum.



Serveringsforslag:

- Smager himmelsk med denne kartoffelsalat til.

- Ellers prøv denne spicy avocadosalat .

- Eller sammen med disse grøntsagsspyd .



Velbekomme - og tak, fordi du læser med!