Vegansk grillmad: grøntsagsspyd

Det er bestemt ikke svært at spise grillmad som veganer. Jeg har lavet forskellige forslag til grillmad, og du finder opskriften på f.eks. de lækre grillbøffer her. Ellers er der nederst på siden forslag til andre grill-lækkerier.


Jeg er helt pjattet med grillspyd, og I skal bestemt ikke snydes for opskriften som jeg altid bruger. Det er en sikker vinder.

Spydene indeholder forskellige grøntsager, men især champignon og rødløg er jeg helt pjattet med.


Opskriften giver ca. 15 spyd.

Ingredienser:
1/2 squash, grøn
1/2 squash, gul
10-15 cherrytomater
2-3 rødløg
10-15 champignoner
2 peberfrugter
1-2 spsk. røget paprika
Evt. 1-2 tsk. spidskommen
1/2 dl olie
Salt
Peber

Øvrigt:
Grillspyd
Grillbakke


Fremgangsmåde:
Squash, rødløg og peberfrugt skæres i mindre stykker af ca. 2-3 cm.
Fordel grøntsagerne på grillspydene.
Kom spydene i en foliebakke/grillbakke og fordel olie og krydderier udover.

Sæt grillbakken på grillen - direkte varme - i ca. 20-30 min. alt efter grill og hvor bagte du ønsker grøntsagerne.
(Tip, jeg sætter en foliebakke nede ved kullene hvor jeg har friske krydderurter i, det giver en dejlig smag)

Kan også snildt laves i ovnen. I en foliebakke, og bages i ca. 20-30 min. ved ca. 180-200 grader.


Serveringsforslag:
- Serveres med grill-bøffer til. (Opskriften kommer senere)
- Serveres med Nutana mexiburger.
- Serveres med kogte nye kartofler.



Prøv også disse grill-lækkerier:

- Grillpølser / hotdogs

- Spicy tofu-spyd


Eller dette grill-tilbehør:

- Kartoffelsalat

- Spicy avocadosalat.

- Quinoasalat med sojamandler.

- Grøn salat med mormordressing.

- Verdens bedste bønnesalat.

- Sommersalat med asparges og granatæble.




Velbekomme - og tak, fordi du læser med!