Svampe-hummus.

Hummus med svampe, er en ny version af hummus. Jeg elsker at eksperimentere med forskellige varianter.

Jeg har brugt svampemix fra "Nice n' easy" (se billede), som indeholder 5 forskellige svampe:
Baby Østershatte, to varianter af shiitake, Nameko og Karl Johan.

Karl Johan svampen er en spiselig svamp fra svampearten Rørhat. Karl Johan lever udelukkende i skove, men den er ikke kræsen. Den lever både i nåle- og løvskove. Navnet stammer fra den svenske konge Karl XIV Johan (1763-1844), som angiveligt holdt meget af at spise svampen. Den er også blandt Europas mest eftertragtede spisesvampe.

Et godt kendetegn, ud over at det er en rørhat, er at kødet er helt hvidt og på flere andre sprog hedder den da også "den hvide svamp".

Smagen er mild og nøddeagtig; hvad det kulinariske angår er stokken velegnet som rå snack og hatten kan tilberedes på mange måder. Denne gang er den ingrediens i en velsmagende svampe-hummus.

Opskriften giver en stor portion svampehummus, nok til 3-4 personer.


Ingredienser:
1 ds kikærter
1 dl kikærtevand / aquafaba
1 dl svampemix*
1-2 spsk. spidskommen
1 tsk. salt
2 fed hvidløg
1 spsk. karry eller garam masala krydderi
Peber
Evt. ½ tsk. cayennepeber / chiliflager


* Jeg brugte optøede fra en blandet svampemix (frost). Se billedet nedenfor.
Du kan også bruge andre svampe, f.eks. champignon, Karl Johan eller portobello.

Fremgangsmåde:

På en pande kommes svampene. Steg dem i nogle minutter, så de bliver bløde og lækre.
I en blender kommes kikærter, kikærtevand, svampe, hvidløg og krydderier.
Blend godt, og med jævne mellemrum (hvis du ikke har en superstærk blender).
Smag til med evt. flere krydderier.


Serveringsforslag:

- Serveres med brød, gerne ristet.
- Serveres med grøntsagsstænger.
- Serveres som tapasanretning.
- Serveres som tilbehør hvor det kogte kartofler er vendt i hummus.



Prøv også denne edamame-hummus :



Velbekomme - og tak, fordi du læser med!