Hurtig og sund snack

Når den lille sult melder sig, er det altid godt med denne sunde og hurtige snack.
Den består af kirsebær, vandmelon og jordbær.

Kirsebær er en slægt af træer eller buske med ca. 150 arter. Slægten deles af nogle botanikere i to: de kirsebæragtige og de blommeagtige. Slægten Kirsebær bliver af nogle også kaldt for stenfrugt-slægten.

Det betyder at frøgemmet består af to lag: Yderst et lag blødt frugtkød, og inderst en hård skal ("stenen") som normalt rummer ét eller ganske få frø.

Kirsebærret indeholder især A- og C-vitamin, Betacaroten, Calcium, Folat og Kalium.

Kirsebær holder sig bedst i køleskabet ved 2-6 grader. Kirsebær kan holde sig i 2-3 dage. Og er i sæson fra juli-september, men fås oftest importeret fra andre lande, hele året rundt.


Opskriften giver en skål svarende til et hovedmåltid. Halveres opskriften er den svarende til et snack-måltid.



Ingredienser:
150 g vandmelon uden skræl
15 kirsebær
10-15 jordbær

Dressing: (Valgfri)
2 spsk. sirup
2 spsk. vand
½ tsk. limesaft

Fremgangsmåde:
Skær vandmelon-kødet og jordbærrene i mindre tern.
Kirsebærrene udstenes og skæres også i mindre stykker.
Bland dressingen og smag til.
Anret i en skål og hæld dressingen ud over.


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!