Matcha latte

Hvem har ikke lyst til en café latte eller et krus te ved eftermiddagstid? Men måske kunne denne lækre matcha-latte friste i stedet?

Matcha-te er en traditionel japansk grøn te. Den er lavet af bladene, som er pulveriseret og er meget fin, blød og har en meget nuanceret smag, og en yderst karakteristisk grøn farve. Grunden til den meget flotte grønne farve, er at bladene er skærmet mod direkte sollys.

Matcha'en er blevet rost meget for sit høje indhold af antioxidanter, og øger blandt andet energiniveauet, booste stofskiftet, fremme koncentration og meget mere. Der er 17 forskellige aminosyrer i Matcha. Den mest fremtrædende er L-theanine, som er kendt for at stimulerer alfabølger i hjernen, så centrene bliver bedre til at tale sammen.

Opskriften giver et stort glas med matcha-latte.

Ingredienser:
1 tsk. matcha-pulver
1 dl vand, kogende
2 dl plantemælk, kogende
1-2 tsk. agavesirup eller andet sødemiddel

Fremgangsmåde:
I en skål kommes matcha-pulveret. Pisk med et piskeris imens det kogende vand tilsættes gradvist.
Når pulveret er pisket godt ud i vandet, tilsættes agavesirup og den varme plantemælk lidt efter lidt.
Pisk godt rundt.
Smag til.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!