Vitaminbombe med rødbede og hindbær

Rødbede blev brugt som lægeurt før år 0.

Den første udgave af rødbede, der minder om den nutidige. Den blev beskrevet af J. Daleschamp i 1587 i bogen Historia Generalis Plantarum. Romerbeden, hvis navn tyder på en italienskoprindelse, har enten kugleformet eller aflang knold. Den kom til Tyskland i 1500-tallet, hvorfra den blev videreudviklet og spredt til England og til Skandinavien. I Central- og Østeuropa blev rødbeden en vigtig grøntsag, hvilken den stadig er dér, f.eks. i suppen borsjtj, og i Skandinavien blev den brugt i f.eks rødbedesalat.

Rødbeder er naturligt rig på jern, forebygger det blodmangel i kroppen. Derudover indeholder rødbeder vitaminer som f.eks. C-, B12-, A-, D-, E- og K-vitamin. De er altså super gode.

Opskriften giver 2-3 glas med smoothies.

Ingredienser:
2 mellemstore rødbeder, uden skræl
1 æble
½ citron, uden skræl
400 g hindbær
3 dl alpro neutral yoghurt
3 dl vand eller plantemælk


Fremgangsmåde:
Evt. riv rødbederne og æblet først, ellers skær dem i små stykker.
Kom rødbede i en blender sammen med plantemælk/vand, og blend til en ensartet konstistens.
Kom nu resten af ingredienserne i og blend igen.
Smag til med flere hindbær eller evt. sødemiddel.


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!